Știri

Prințul Paul al României a fost prins la Paris. Ce urmează să se întâmple cu el

Prințul Paul al României a fost prins la Paris, după o perioadă lungă în care a fost căutat de autorități. Acesta are de ispăşit o condamnare de 3 ani şi 4 luni în dosarul Fermei Regale Băneasa. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Prinţul Paul se află în custodia autorităţilor franceze, urmând să se facă procedurile de predare.

Prințul Paul a fost prins la Paris

După o perioadă lungă în care a reușit să se ascundă de autorități, Paul al României a fost prins la Paris. Anunțul cu privire la reținerea sa a fost făcut de către Ministrul de Interne, Lucian Bode.

“În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră”, a anunțat Lucian Bode.

Prințul Paul de România a fugit din țară înainte de condamnarea din 17 decembrie 2020 de la Curtea de Apel Brașov. Polițiștii l-au căutat la domiciliul său, dar au găsit-o acasă numai pe soția sa care a declarat că nu știe unde este acesta.

Acuzațiile împotriva prințului Paul de România

Procurorii susțin că Paul al României a revendicat ilegal averea bunicului său constând în proprietăți precum Ferma Regală de la Băneasa, care aparțineau Domeniilor Coroanei, care nu erau în proprietatea Casei Regale, ci ale Statului Român, date în folosință Casei Regale.

La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, se arată pe site-ul IGPR.

La acea vreme, unele informații arătau că Paul de România ar fi fugit în Portugalia. Luni, 27 iunie, acesta a fost prins la Paris, ca urmare a colaborării autorităților din România și Paris.

Prințul Paul de România a fost reținut și urmează să fie prezentat unei instanțe pentru confirmarea mandatului și extrădarea în România.

Comments are closed.