Știri externe

Prințul Philip a murit. Care erau, de fapt, problemele lui de sănătate

Prințul Philip s-a stins la vârsta de 99 de ani. Soțul Reginei Elisabeta a II-a, suferea de probleme cardiace care i-au adus sfârșitul. De-a lungul timpului, a fost internat în spital de mai multe ori, însă ultima dată a stat o perioadă lungă (28 de zile). Prințul Philip a fost tratat recent pentru o infecție, după care a fost supus unei intervenții cardiace.

Prințul Philip avea probleme de sănătate

Soțul Reginei Marii Britanii a fost internat pe 16 februarie în spitalul privat King Edward VII din Londra, după care a fost transferat la alt spital londonez, unde i s-a făcut o intervenție la inimă pentru o problemă mai veche.

De-a lungul timpului, Prințul Philip s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. De exemplu, în decembrie 2011, el a fost internat pentru că i se blocase o arteră coronariană.

O altă internare în spital a avut loc în iunie 2012, când Prințul Philip a avut o infecție la vezica urinară. Din cauza acestei probleme, el a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al Reginei.

În afară de aceste afecțiuni, soțul Reginei Elisabeta a II-a a mai avut probleme de auz, dar și gastro-intestinale. De altfel, tocmai din cauza problemelor de sănătate a decis Prințul Philip să se retragă din viața publică. Retragerea a avut loc în 2017.

Cel mai longeviv prinț consort al Marii Britanii

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei.

Philip s-a născut în Grecia, dar familia sa a fost exilată din țară când Philip era copil. După ce a fost educat în Franța, Germania și Regatul Unit, în 1939, la vârsta de 18 ani, a intrat în Marina Regală britanică. Din iulie 1939, a început să corespondeze cu prințesa Elisabeta care avea 13 ani și pe care o întâlnise pentru prima dată în 1934. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a slujit cu distincție în Mediterana și Pacific.

După război, regele George al VI-lea i-a acordat lui Philip permisiunea să se căsătorească cu Elizabeth.

S-a căsătorit cu Elizabeth la 20 noiembrie 1947. Chiar înainte de nuntă, i s-a acordat stilul Alteța Sa Regală și a fost numit Duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron Greenwich de către George al VI-lea.

Comments are closed.