Știri externe

Prințul Philip și-a pregătit înmormântarea. Numele de cod sub care s-a anunțat decesul său

Ajuns la venerabila vârstă de 99 de ani, Prințul Philip s-a gândit la ziua în care nu va mai fi și a trasat niște cerințe privitoare la înmormântarea sa. Deși este soțul Reginei Marii Britanii, Prințul Philip nu și-a dorit o înmormântare fastuoasă, ba dimpotrivă.

Cum va fi înmormântarea prințului Philip

Moartea unui membru al Familiei Regale Britanice este un eveniment major pentru națiune și Commonwealth, iar decesul ducelui de Edinburgh nu va face excepție.

Codul sub care a fost anunțat decesul prințului Philip este: Forth Bridge is down!

În calitate de consort regal, el are dreptul la o înmormântare de stat completă la Westminster Abbey din Londra. Cu toate acestea, prințul Philip și-a dorit o înmormântare restrânsă și fără fast, plus că restricțiile anti-coronavirus nici nu permit prea multe manifestări.

Prințul Philip și-a dorit o înmormântare restrânsă la Capela St. George din Windsor, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor.

Doliu național în Regatul Unit

Regatul Unit va intra într-o stare de doliu național care va dura până la înmormântarea ducelui.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

De asemenea, steagurile din toată țara vor fi coborâte până la jumătate de catarg la clădirile guvernamentale și la unitățile militare, cu accent pe steagurile navale, având în vedere legăturile strânse ale prințului Philip cu Marina Regală.

Singurul steag care nu va fi coborât în bernă este Standardul Regal. Acesta reprezintă monarhia și nu este coborât niciodată.

Membrii parlamentului vor fi obligați să poarte banderole negre pe brațul stâng, iar parlamentarii de sex masculin vor trebui să poarte cravate negre.

Regina intră în doliu

Regina însăși va intra într-o perioadă de doliu de până la opt zile, în care nu va conduce nicio afacere de stat, iar legile nu vor primi acordul regal.

Perioada oficială de doliu regal poate fi de 30 de zile, după care regina se va întoarce la fostele sale atribuții.

 

Comments are closed.