Știri

Prognoza meteo 23 – 29 august. Anunțul ANM pentru ultima săptămână din august

Prognoza meteo 23 -29 august anunță schimbări de temperatură. Încet, dar sigur, începe să se simtă sfârșitul verii. Soarele nu mai are atât de multă putere, iar diminețile și serile sunt din ce în ce mai reci.

Cum se anunță vremea în ultima săptămână din luna august

Meteorologii au emis prognoza pentru ultima săptămână din luna august și prima săptămână din luna septembrie. Se pare că suntem la final de vară, soarele își pierde din puteri, temperatura scade și ploile de toamnă își fac simțită prezența.

Vremea va fi caldă în prima zi din interval, cu maxime termice mediate pe regiune de 32- 34 de grade, apoi se va răci semnificativ la valori medii între 24 și 26 de grade, ce se vor menține pe aproape tot intervalul de prognoză.

Ceva mai cald va fi în datele de 27 august și 1 septembrie, cu valori diurne în medie de până la 26-28 de grade.

Potrivit meteorologilor, temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, cu medii de 16-18 grade la început, ce vor coborî spre 12-14 grade în 26 august și ulterior nu vor mai avea variații semnificative.

De asemenea, se anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce vor determina și cantități mai însemnate de apă, cu o probabilitate mai ridicată în intervalul la finalul lunii august și în primele zile din septembrie.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea se va răci treptat în intervalul 23 – 26 august, astfel încât mediile maximelor vor porni de la 20 de grade și vor ajunge la 16 grade.

Pentru perioada 27 august – 5 septembrie nu se estimează schimbări semnificative în regimul termic diurn, acesta fiind mediat la valori de 14-16 grade.

Temperaturile minime vor fi în scădere aproape continuă până în data de 27
august, cu medii între 6 și 10 grade, iar până la finalul intervalului vor varia ușor în jurul a 7 grade.

Specialiștii ANM anunță că, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor semnala averse ce vor lua și aspect torențial și vor determina, pe perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantități mai însemnate de apă, între 24 și 28 august.

În restul timpului ploile se vor semnala doar pe arii restrânse.

Comments are closed.