Știri

Prognoza meteo 26 aprilie-9 mai 2021. Frig și ploi în toată țara. Când se mai încălzește

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, începând de luni, 26 aprilie. Se pare că vom avea parte, în continuare, de o vreme capricioasă, cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ploaie, în cea mai mare parte din țară.

Prognoza meteo pentru perioada 26 aprilie – 9 mai 2021

Iată ce au prognozat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni, pentru fiecare zonă a țării. Meteorologii anunță ploi pe arii extinse la început de săptămână.

Prognoza meteo în Banat

În Banat, vremea se va răci în primele zile de prognoză, astfel că maximele vor avea în medie 14 grade, iar minimele 4 grade. În intervalul 28 aprilie – 1 mai, regimul termic va marca o creștere treptată până va ajunge la valori caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 20-24 de grade, iar ale minimelor de 8-10 grade. După această dată, temperaturile vor scădea ușor și se vor menține relativ constante.

Prognoza meteo Crișana

Vremea se anunță a fi deosebit de rece în primele două zile de prognoză, cu medii ale temperaturilor maxime de 12 grade, și ale minimelor de 2 grade Celsius. Se va încălzi treptat începând cu data de 28 aprilie, până la 22 de grade în timpul zilei, și 10 grade noaptea.

În cea de-a doua săptămână, valorile cele mai mari vor avea o medie de 19 grade, iar cele mai mici de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo Transilvania

Primele zile de prognoză anunță vreme foarte rece în această zonă a țării, cu medii de 12 grade ziua și 0-2 grade noaptea. Din 28 aprilie vremea se va încălzi treptat, cu maxime de 22 grade și minime de 7 grade Celsius. Între 2 și 9 mai, temperaturile maxime vor fi de 18 grade, iar minimele de 6 grade Celsius.

Prognoza meteo Maramureș

În această zonă a țării se anunță frig, mai ales în primele zile de prognoză, cu maxime de 10 grade și minime de 0 grade Celsius. Până pe 30 aprilie, temperaturile vor urca, ajungând la maxime de 21 de grade și minime de 9 grade Celsius. Ulterior acestei date, vremea se va răci din nou.

Prognoza meteo Moldova

Pană în data de 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 1-112 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade. Ulterior până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere spre maxime, în medie, de 22-23 de grade și minime de 9-10 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va fi în scădere.

Prognoza meteo Dobrogea

În primele zile de prognoză, vremea va fi mai rece decât normalul pentru această perioadă a anului. Se vor înregistra maxime de 13 grade și minime de 6 grade, însă temperaturile vor urca în termometre în intervalul 29 aprilie – 1 mai. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere; media regională a valorilor maxime va fi de 16-18 grade, iar a valorilor minime, de 9-10 grade.

Prognoza meteo Muntenia

În această zonă a țării, până în data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade. Ulterior, până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile maxime vor fi în creștere până la valori, în medie, de 24-25 de grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va fi în scădere.

Prognoza meteo Oltenia

Vreme rece și în Oltenia, la începutul perioadei prognozate de meteorologi. Valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor situa sub mediile multianuale specifice ultimei decade din luna aprilie, cu medii de 12-14 grade. Ulterior maximele vor urma până la 24 de grade Celsius, iar după data de 1 mai, temperatura aerului va intra în scădere, cu media valorilor diurne de 20 de grade și a celor nocturne de 9 grade Celsius.

Comments are closed.