Știri

Prognoza meteo 27 iunie – 10 iulie 2022. Ce urmează după caniculă

Meteorologii au emis prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, respectiv 27 iunie – 10 iulie 2022. După câteva zile de caniculă, vin ploile în toată țara. Iată ce anunță specialiștii ANM cu privire la ultimele zile din luna iunie și începutul lunii iulie.

Prognoza meteo 27 iunie – 10 iulie 2022

Iată cum vor temperaturile, dar și informații despre regimul pluviometric pentru perioada 27 iunie – 1o iulie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Banat – Meteorologii arată că până în data de 1 iulie tendința vremii va fi de încălzire si va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 38 de grade. Vor fi în creștere și minimele termice, iar media lor va tinde spre 20 de grade. Spre finalul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge să se situeze între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 1 iulie.

Crișana – Până în data de 1 iulie vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 37 de grade. La finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar a minimelor între 13 și 15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată începând cu data de 2 iulie.

Transilvania – Până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34…35 de grade. Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafețe mici, apoi pe arii mai extinse.

Prognoza meteo pentru Maramureș, în perioada 27 iunie – 10 iulie

Meteorologii arată că până în jurul datei de 1 iulie vremea se va încălzi, iar din 29 iulie, local, va fi și caniculă, cu o medie a maximelor termice, pe întreaga regiunile, în jurul a 35 de grade. Media minimelor termice va urca de la 15 grade în prima zi, până la 17…18 grade în dimineața zilei de 2 iulie. Ploi începând cu data de 1 iulie.

La finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va ajunge să se situeze între 25 și 27 de grade, iar a minimelor între 12 și 14 grade.

Moldova – în această zonă a țării, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, local caniculară în unele zile, dar mai ales în 29 și 30 iunie, cu maxime de  35…36 de grade Celsius. Pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

Dobrogea – Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar valorile termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. În general, media maximelor de temperatură va oscila între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 19 și 21 de grade. Ploi în ultimele zile ale lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Muntenia – Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30 iunie, precum și în 5 și 6 iulie, când maximele termice vor urca până la 34 și 36 de grade. Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Oltenia -Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30 iunie, precum și în 1 iulie și în jurul datei de 6 iulie, când maximele termice vor urca la 34 și 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilații, în general, între 17 și 19 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în primele zile de prognoză, dar mai ales după data de 1 iulie.

Comments are closed.