Știri

Prognoza meteo 3-16 mai 2021. Vântul face ravagii în a doua zi de Paște

Vremea va înregistra fluctuații de temperatură și în următoarea perioadă, așa că trebuie să ne așteptăm la treceri bruște de la cald la rece. În a doua zi de Paște, meteorologii au emis prognoza meteo valabilă pentru două săptămâni, adică intervalul 3-16 mai 2021. Iată cum va fi vremea pe regiuni!

Prognoza meteo 3-16 mai 2021

Banat. În prima săptămână a intervalului de prognoză, valorile diurne de temperatură vor alterna de la o zi la alta, urmând a se încadra între 17 și 19 grade în zilele de 3, 6 și 8 mai și, respectiv, 20 și 23 de grade pe 5, 7 și 9 mai. Începând din a doua săptămână de prognoză, vremea se va încălzi de la o zi la alta până la maxime de 29 de grade, după care temperaturile vor intra din nou în scădere. Media maximelor pe 16 mai va fi de 23…24 de grade, adică normală pentru această perioadă a anului.

Crișana. Și în această zonă a țării, în prima săptămână, temperaturile vor avea variații mari, cu maxime între 16-22 de grade și minime între 3 și 10 grade Celsius. În a doua săptămână regimul termic va prezenta inițial o tendință de creștere
treptată, astfel încât în jurul datei de 12 mai se vor atinge valori de 27…28 de grade, în medie regională, vremea devenind caldă pentru această perioadă, apoi temperaturile vor scădea ușor, spre 22 de grade la finalul intervalului de prognoză, când vremea va deveni normală termic.

Prognoza meteo în Transilvania

În prima săptămână prognozată, temperatura aerului va varia între maxime de 16,21 grade Celsius și minime de 2,9 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, iar valorile diurne vor crește de la 23 de grade pe 10 mai, până la 26 de grade pe 12 mai, apoi vor scădea din nou, spre 21 de grade la finalul celei de a doua săptămâni.

Maramureș. Și aici temperatura aerului va varia considerabil între maxime de 19 grade și minime de 3 grade Celsius, în prima săptămână de prognoză. Ulterior, vremea se va încălzi constant, iar pe 12 mai media maximelor va atinge 27 de grade, după care va scădea treptat, spre 21…22 de grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

Prognoza meteo în Moldova

În Moldova, între 3 și 9 mai temperatura aerului va avea variații de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne se vor situa, în medie, între 17 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 5 și 10 grade. După data de 10 mai, regimul termic se va menține relativ constant și se va concretiza prin valori ale maximelor termice de 22…24 de grade și ale temperaturilor minime cuprinse între 8 și 11 grade.

Dobrogea. Se anunță o vreme răcoroasă pentru această perioadă a anului, însă fără alternanțe mari ale temperaturilor pe timp de zi. Acestea se vor situa între 16-20 de grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, se anunță ploi slabe, de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare pe 3, 6 și 8 mai, precum și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Muntenia. Nici aici nu vor fi variații mari ale temperaturii aerului în cele două săptămâni de prognoză. Maximele se vor situa între 20,24 de grade Celsius. În a doua săptămână, minimele termice vor fi în creștere treptată, de la 7…8 grade la
începutul săptămânii, până spre 11 grade la sfârșitul acesteia.

Oltenia. Valorile termice diurne vor fi în general normale pentru această perioadă sau ușor peste cele normale, cu maxime medii cuprinse, în general, între 18 și 25 de grade. În cursul nopților vor fi valori medii cuprinse între 6 și 13 grade, local mai scăzute în diminețile primei săptămâni, spre 2…3 grade.

Cod galben de vânt

Pe 3 mai 2021, în a treia zi de Paște, meteorologii au emis mai multe avertizări tip cod galben de intensificări temporare ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală până la 55-70 km/h.

Avertizările sunt valabile până la ora 18.00 și vizează: județele Alba, Sibiu, Brașov, Giurgiu și Teleorman.

Comments are closed.