Magazin

Prognoza meteo de Înviere. Floriile ne anunță cum va fi vremea de Paște

Vremea a fost schimbătoare în ultima vreme, dar săptămâna aceasta a fost extrem de plăcută. Soarele a fost mai mereu pe cer, ploile au stat departe de noi și atmosfera a fost foarte plăcută, ca de primăvară. Astăzi, de Florii, vremea prevestește cum va fi atmosfera de Paște, așa cum spune tradiția.

Vremea de Florii și de Paște

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea de Florii și, deja de la prânz, putem observa că vremea este foarte plăcută. Atmosfera este foarte plăcută, soarele este pe cer și așa pare că se va menține până seara.

Specialiștii au anunțat că vremea va fi ceva mai răcoroasă în nordul țării, iar în rest, vor fi temperaturi normale, de până la 22 de grade. În unele zone vor fi și temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, iar pe litoral, atmosfera va fi la fel de plăcută.

”Ziua de duminică, a Floriilor, aduce vreme mai răcoroasă în special în jumătatea nordică a țării, în timp ce în zonele sudice aduce temperaturi la nivelul maximelor situate, în general, între 18 și 22 de grade.” a spus Elena Mateescu, directoare ANM, despre cum va fi vremea în duminica de Florii.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60-70 km/h și, trecător, în nord-vestul, centrul și estul teritoriului.

Se spune că vremea de Florii anunță cum va fi vremea și de Paște. Astfel, dacă azi este cald, la fel va fi și de Paște. Tradiția aceasta este una dintre cele mai importante, de care oamenii chiar țin cont și după care se orientează. Dacă va ploua de Florii, chiar și noaptea, la fel se va întâmpla și de Înviere. De asemenea, dacă până la Florii cântă broaștele, vara ce urmează va fi frumoasă.

Specialiștii au anunțat că, de Paște, temperaturile vor fi chiar mai mari, până la 24-25 de grade Celsius, în parte de sud-vest, sud-est și est a țării, adică ne vom apropia de valori ce caracterizează o zi de vară în țara noastră.

Comments are closed.