Știri

Program magazine: luni, 25 octombrie! La ce ora se închid magazinele azi: Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Mega Image, Penny și Profi

Program magazine 25 octombrie 2021. Unele supermarketuri și hypermarketuri au aplicat deja programul redus, chiar dacă restricțiile întră în vigoare de luni.

Restricții dure începând de luni, 25 octombrie. Programul magazinelor va fi modificat și acestea se vor închide mai devreme. De asemenea de luni certificatul verde este obligatoriu, iar accesul în orice instituție se va face pe baza certificatului verde.

Program magazine și lista restricții de luni 25 octombrie aici

Află mai jos la ce ora se închid magazinele azi. Vezi aici programul complet al supermarketurilor Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Mega Image, Penny și Profi din București și din România.

Citește și: OFICIAL. CNSU: Restricții de circulație de la ora 22.00 indiferent de incidență și certificat verde

Actualizare: Toate magazinele se vor închide la ora 20:00 cu mici excepții. Vezi mai jos care este programul magazinelor pentru fiecare oraș și lanț de supermarketuri sau hypermarketuri.

Notă: Accesul în restaurante, mall-uri, cazare la hotel pensiune sau chiar și instituții publice se va face doar pe baza certificatului verde.

La ce ora se închid magazinele azi. Program complet al supermarketurilor Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Mega Image, Penny și Profi

Apar noi măsuri restrictive în România, așa că este extrem de important să știi la ce oră se închid magazinele astăzi în București și în țară. Vezi mai jos care este programul celor mai cunoscute supermarketuri din România.

Cei mai mulți oameni aleg să facă cumpărăturile în weekend sau după ce termină programul de muncă. Dacă nu ești sigur care sunt orele în care magazinele Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Mega Image, Penny și Profi, sunt deschise, poți vedea programul acestora mai jos.

Situația este mai delicată, mai ales că președintele Iohannis a convocat încă de miercuri seară o ședință prin care vor fi instaurate noi restricții în București și în țară. Află în rândurile de mai jos programul supermarketurilor Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Penny, Profi și Mega Image. Dacă nu se schimbă nimic în privința restricțiilor, mall-urile, magazinele și supermarketurile rămân deschise până la 20.00.

Ce măsuri sunt în vigoare în București în prezent

Ultimele măsuri adoptate încă de săptămâna trecută. Guvernul a modificat regulile înainte să fie demis prin moțiune de cenzură, a modificat regulile în vigoare cu privire la activitatea cu public a magazinelor, mall-urilor, restaurantelor și cafenelelor. Deschiderea lor este permisă în București, și după ce a trecut de rata 6 de infectare, ajungând în aceste zile la 12, însă respectând o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19.

De asemenea, mall-urile sunt deschise până la 20:00. De asemenea, masca a devenit obligatorie pe stradă în Capitală.

La ce ora se închid magazinele azi. Program complet al supermarketurilor Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Mega Image, Penny și Profi
Ultimele măsuri aflate în prezent în vigoare în România stipulează că în situația în care incidenţa cazurilor trece de 6 la mia de locuitori, toate magazinele și mall-urile se închid la 20.00. Ce rămâne deschis sunt benzinăriile și magazinele care oferă și livrare la domiciliu.

Program magazine din 25 octombrie 2021

Programul magazinelor se va modifica de luni, 25 octombrie 2021, după cum urmează.

Program magazin Auchan

Magazinele Auchan din București și din România au astăzi program de la 07.00 și 20.00, la fel ca în fiecare zi a săptămânii.

Program magazin Carrefour

Magazinele Carrefour din Capitală și din țară sunt deschise zilnic de la 7.00 la 20.00.

Program magazin Cora

Supermarketurile Cora sunt deschise în fiecare zi în tot Bucureșțiul și țara de la 8.00 la 20.00.

Program magazin Lidl

Magazinele Lidl din București și din țară au program în fiecare zi de la 07.00 la 20.00.

Program magazin Penny

Supermarketurile Penny au cel mai scurt program dintre toate magazinele mari din țară, așa că ele se deschid de la ora 8.00 și țin deschise până la ora 20.00.

Program supermarket Profi

Magazinele Profi își încep programul la ora 07.00 și sunt deschise până la ora 20.00, conform anunțurilor de pe site. De asemenea, există și magazine Profi deschise non-stop, dar din cauza restricțiilor aflate în vigoare acestea tot până la 20 sunt deschise.

Program magazine Mega Image

De asemenea, magazinele Mega Image sunt deschide de la ora 07.00 până la ora 20.00, inclusiv ceva care până acum funcționau non stop, conform noilor prevederi.

La ce ora se închid magazinele azi. Program complet al supermarketurilor Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Mega Image, Penny și Profi

Lista măsurilor aplicate de luni, 25 octombrie. Ce a decis CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, vineri, ca indiferent de rata de incidență din localitate să se impună restricții de ciruclație de la ora 22.00. În plus, în centre comerciale sau la evenimente, accesul este permis în baza certificatului verde.

Potrivit deciziei CNSU propusă Guvernului, circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00-05.00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile. Sunt exceptate persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, în intervalul orar când sunt restricții de circulație restul populației, nevaccinată, poate să se deplaseze în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente, sunt permise deplasările persoanelor în afara localităților dacă se află în tranzit sau fac călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei. Sunt permise deplasările din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, oamenii sunt obligați să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi, documentul de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, documentul care atestă trecerea, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau prezentat în limba română.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21.00-05.00. Între aceste ore, operatorii economici pot activa doar prin livrare la domiciliu.

Aceeași măsură se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii: instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise. Se aplică măsura și pentru săli de sport și/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri; târguri, bâlciuri, talciocuri.

Restaurantele, cafenelele, etc. pot funcționa cu activitate permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00-21.00.

Activității în baruri, cluburi și discoteci este interzisă pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor.

Se interzicere participarea spectatorilor la competițiile sportive.

Accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform hotărârii CNSUva fi permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Se propune, de asemenea, ca organizarea programului de lucru să se facă în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați.

Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, se propune a fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Se abilitează Ministerul Educației pentru emiterea ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022.

Se propune și instituirea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun, potrivit stirioficiale.ro.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.