Știri

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Sorin Grindeanu a anunțat oficial

PSD a depus miercuri, 23 iunie, moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu și cere demiterea acestuia din funcția de premier al României. Cel mai probabil, moțiunea va fi dezbătută și votată în cursul săptămânii viitoare. Facem mențiunea că aceasta este prima moțiune de cenzură cu care se confruntă Guvernul Cîțu.

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Moțiunea va fi citită în Parlament în cursul zilei de miercuri, 23 iunie 2021. Iată declarațiile prim vicepreședintelui PSD, Sorin Grindeanu.

Am depus moțiunea de cenzură. Vreau să mulțumim partenerilor sociali care au contribuit la textul moțiunii. Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești. Au fost înghețate pensiile, alocațiile iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani pentru clientela politică. Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine, a precizat Sorin Grindeanu.

Grindeanu a făcut un apel la parlamentarii actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură. El a spus despre premier că este arogant și că există semnale că și parlamentari din PNL vor susține această moțiune de cenzură.

Când se dezbate moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură se dezbate la trei zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. Votul se face cu bile și este secret. El se exercită în prezența a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor.

Comments are closed.