Știri externe

Putin bate în retragere! Liderul Rusiei speră la o negociere pozitivă

Războiul din Ucraina continuă după mai bine de două luni de la izbucnire. Situația este din ce în ce mai dificilă și lucrurile scapă de sub control, iar dezastrul este tot mai mare. Deși negocierile de până acum au fost toate inutile, se pare că Putin încă mai speră că vor reuși să ajungă la o înțelegere.

Putin speră la negocieri pozitive

Războiul din Rusia nu pare deloc a fi pe final și situația este din ce în ce mai dificilă. Lucrurile merg din rău în mai rău, iar trupele rusești nu lasă impresia că se vor retrage prea curând. Totuși, Putin a spus marţi şefului ONU, Antonio Guterres, că încă crede într-un rezultat pozitiv al negocierilor cu Ucraina.

„Cu toate acestea, negocierile continuă (…) Sper că vom ajunge la un rezultat pozitiv”, a declarat el în cursul întâlnirii de la Kremlin cu Guterres.

Vezi și: Începe o nouă invazie?! Vladimir Putin a dat ordinul. Pericol extrem lângă frontiera României

Liderul rus susține că negocierile dintre Moscova şi Kiev de la Istanbul de la sfârşitul lunii martie au fost printre cele mai optimiste de până acum, care au dat rezultate și au permis „un progres serios, deoarece colegii noştri ucraineni nu au legat cerinţele de securitate, ale securităţii internaţionale a Ucrainei, de o anumită înţelegere a graniţelor recunoscute internaţional ale Ucrainei”.

Situația, din ce în ce mai aspră

După acele negocieri, Ucraina susținea că ar putea, pentru o perioadă, sa renunțe la aderarea la NATO și restul planurilor, motiv pentru care trupele rusești s-au retras din Nord. Scandalul a reînceput, după ce au fost găsite mai multe cadavre în anumite zone.

Ucraina a acuzat Moscova că a ucis civili și situația s-a complicat din nou. Putin a susţinut marţi că armata rusă nu are „nicio legătură” cu „provocarea” de la Bucha. Antonio Gutteres susține că va colabora curând cu Ucraina în vederea organizării unor coridoare de evacuare a civililor.

 

Comments are closed.