Știri

Raed Arafat a anunțat! Măsuri de ultimă oră pentru evitarea carantinei totale

Comitetul Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit într-o şedinţă în care au fost puse pe masă două scenarii. Primul scenariu se referă la localitățile cu rata de infectare de 4 la mie unde se vor aplica restricții doar în weekend și al doilea vizează localitățile cu rata de 7,5 la mie. Șeful DSU a făcut declarații de presă joi seara și a explicat deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Măsuri de ultimă oră

S-a decis! Raed Arafat a confirmat cele două scenarii, prin intermediul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, trebuie să avem în vedere următoarele aspecte: carantina de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu rata de infectare peste 4.

În cazul localităților cu rata de 7,5 la mie, se vor aplica restricții toată săptămâna. Măsurile restrictive vizează închiderea magazinelor de la ora 18.00, și interzicerea circulației după ora 20.00.

Municipiul București, Brașov, Constanța și Cluj Napoca au rata de incidență la coronavirus de peste 4 raportat la mia de locuitori. Timișoara este orașul cu rata de incidență la coronavirus de peste 7,5.

Declarațiile lui Raed Arafat

– În noaptea de 3/4 aprilie va fi permisă circulația între 20.00-02.00 pentru participarea la slujbele de Paștele catolic

-Nici pentru Paștele ortodox, 1/2 mai, nu vor fi limitări, dar nu vor apărea aceste modificări în HG pentru că această hotărâre e valabilă până în 14 aprilie.

-Se suspendă activitatea în sălile de sport/fitness, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4, se reia activitatea când incidența scade sub 3,5 la mie

-Acolo unde incidența / rate de infectare este peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația e permisă doar până la 20.00

-Activitatea operatorilor economici este permisă până la ora 18.00

-Revenirea asupra măsurilor se va face când rata de infectare scade sub 3,5

-Dacă incidența depășește 7,5, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

Comments are closed.