Știri

Raed Arafat, adevărul despre relaxarea restricțiilor. Când se renunță la purtarea măștii în interior

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre relaxarea restricțiilor în vigoare la noi în țară. Chiar dacă situația este în continuare una dificilă, autoritățile sunt optimiste și susțin că momentul acela va veni curând. Raed Arafat a abordat și el acest subiect, explicând când vom renunța la masca de protecție chiar și în interior.

Fără mască de protecție

Raed Arafat a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că există discuţii cu privire la relaxarea măsurilor anti-Covid. Șeful DSU a declarat că acest aspect depinde de cum vor evolua lucrurile în perioada următoare, dar speră că lucrurile vor reveni la normal cât mai curând.

Arafat îi asigură pe români că au loc multe discuții în acest sens, dar totul depinde de numărul de cazuri din următoarea perioadă. În prezent, România se află pe un trend descendent, dar tot sunt înregistrate multe cazuri zilnic. Dacă infectații vor fi mai puțin și locurile de la Terapie Intensivă se vor elibera, putem vorbi despre o evoluție reală.

Cât despre renunțarea la masca de protecție, Raed Arafat susține că s-ar putea renunțat la această restricție până la Paște. Dacă nu vor mai apărea surprize, românii vor ajunge să trăiască cu acest virus și mulți dintre ei se vor imuniza, moment în care nu va mai fi nevoie de acoperirea nasului și a gurii nici în interior.

“Paştele este în aprilie, dacă nu mă înşel în 24-25. Până atunci eu sper să fim în faza pe care o spuneţi dumneavoastră. Dacă nu sunt surprize şi nu e nimic, eu sper să fim în faza în care să fim cât mai aproape sau în totalitate normalitate şi să convieţuim, în final vom convieţui cu acest virus, virusul nu va dispărea, dar vom convieţui, mai ales dacă rămâne predominantă Omicron, care este mai contagioasă, dar este cu o virulenţă mult mai scăzută”, a declarat Arafat.

Și premierul Nicolae Ciucă a declarat că va avea loc curând o ședință în care se va discuta despre ridicarea mai multor restricții. Prim-ministrul este optimist și crede că România va reveni la normal în scurt timp.

Comments are closed.