Știri

Raed Arafat atrage atenția asupra nunților și botezurilor! Este complet interzisă prezența persoanelor care nu dovedesc că sunt sănătoase

Situația nu mai este la fel de dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, dar autoritățile încă vor să fie atente și să țină situația sub control. Astfel, la data de 1 iunie s-a dat startul evenimentelor culturale și private, dar este obligatorie respectarea mai multor reguli. Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează că doar persoanele care demonstrează că sunt sănătoase pot participa.

Raed Arafat, avertisment pentru români

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat cum pot avea loc evenimentele culturale, concertele și nunțile, după ridicarea mai multor restricții de la data de 1 iunie.

Mai mult, el a explicat clar că persoanele care nu fac dovada faptului că sunt sănătoase, printr-un test negativ sau vaccinare, nu pot participa la niciun eveniment. Chiar dacă acum nu sunt vizibile efectele negative, în timp, situația se va complica din nou și se poate ajunge din nou la restricționarea activității.

„Sunt trei variante: Vrei să te vaccinezi, e perfect, nu vrei să te vaccinezi, te testezi sau dovedești că ai trecut prin boală. Dacă aceste lucruri dispar ca diferențiere și devine imposibil să faci această diferențiere, cât situația este ok și cât cazurile sunt puține, și cât răspândirea este puțină, mare problemă nu este, să zicem. În momentul în care începi să ai creșteri și începi să ajungi la anumite incidențe, atunci îți rămâne o soluție și aceasta este să restricționezi complet activitatea”, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că a contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia unei instanțe din Cluj care a dat o sentința ce spune că metodologia din prezent este discriminatorie pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID. În următoarea perioadă se va decide și ce se întâmplă cu certificatul verde și când intră el în vigoare.

Controale la evenimente

Încă de la relaxarea oficială a restricțiilor, Raed Arafat a declarat că vor fi verificate astfel de evenimente pentru a vedea dacă regulile sunt respectate, iar în caz contrar vor existat sancțiuni.

Așadar, numărul maxim de persoane care pot participa la o nuntă în interior este de 50 de persoane, iar la exterior de 70 de persoane. Pot fi făcute și nunți mari, fără limită de persoane, dacă toți invitații sunt vaccinați sau fac dovada testului negativ.

Comments are closed.