Știri

Raed Arafat, avertisment important după relaxarea măsurilor: ”Nimeni să nu se gândească ca pandemia a trecut!”

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că de la 15 mai va avea loc prima relaxare a restricțiilor, autoritățile au început să intervină pe acest subiect. Raed Arafat, șeful DSU, a transmis un avertisment important tuturor românilor, prin care le-a atras atenția asupra faptului că trebuie să fie în continuare foarte atenți, pentru că pandemia nu a trecut și riscul îmbolnăvirii este în continuare prezent.

Raed Arafat, despre situația din România: Oricând poate să se schimbe!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la data de 15 mai va avea loc prima relaxare a restricțiilor încă în vigoare în acest moment. Astfel, din 15 mai se renunță la masca de protecție în spațiile publice deschise, iar circulația pe timpul nopții nu va mai fi restricționată. De la 1 iunie se dă și startul evenimentelor precum nunți, botezuri, cu condiția ca invitații să fie vaccinați, dacă vor să participe mai mult de 50, respectiv 70 de persoane în aer liber.

Raed Arafat că pandemia nu a trecut, chiar dacă momentan suntem ”într-o situaţie bună” și ne bucurăm de libertatea de care vom avea parte din 15 mai. El a atras atenția asupra faptului că situația din țara noastră poate oricând să se schimbe dacă nu respectăm măsurile încă valabile și daca nu ne vaccinăm, aceasta fiind soluția spre revenirea complet la viața normală. Pentru a ajunge acolo, șeful DSU susține că este nevoie de o rată de vaccinare de 60% -70%.

”Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească.”, a spus Arafat.

Arafat nu încurajează petrecerile

Deși restaurantele, barurile își reiau activitatea normală de sâmbătă, nu se deschid discotecile și cluburile și încă nu sunt permise petrecerile. Raed Arafat a mărturisit că nu încurajează încă participarea la evenimente și, personal, dacă ar primi o invitație, ar refuza-o, pentru că nu are încredere încă.

Șeful DSU consideră că riscul de infectare este mult mai mare într-un club, pentru că se formează aglomerația și oamenii stau foarte apropiați. La un restaurant, totul este mai organizat, motiv pentru care încă nu vrea să se expună.

„La o petrecere mâine în spațiul închis nu cred că eu aș merge, chiar dacă sunt vaccinat. Încă! Mai aștept. Eu, personal, nu aș merge. Eu personal, care nu sunt om de petreceri, nu merg de regulă la petreceri, însă dacă mă invită cineva în spațiu închis, aș spune că încă mai aștept. Dacă mă invită la o masă în spațiu închis, să stăm să mâncăm la o masă, să discutăm… Este cu totul altfel. Este contactul”, a spus Raed Arafat.

Comments are closed.