Știri

Raed Arafat avertizează: “Pandemia nu s-a terminat”

Raed Arafat avertizează cu privire la faptul că pandemia de coronavirus nu s-a terminat și a vorbit despre al treilea val al pandemiei. Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență spune că oricând situația se poate înrăutăți din nou și le transmite românilor să respecte în continuare regulile.

Raed Arafat spune că pandemia nu s-a terminat

Șeful DSU, Raed Arafat le-a transmis românilor să respecte regulile pentru limitarea răspândirii coronavirusului întrucât – pandemia nu s-a terminat. Arafat spune că nu ne putem relaxa până nu avem un număr suficient de oameni vaccinați.

Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat, a spus șeful DSU.

El a ținut să sublinieze că pandemia nu s-a încheiat, deși situația la nivelul țării este una bună și stabilă.

Secretarul de stat în MAI a precizat că, în prezent, carantina generală este exclusă, dar că vor fi luate măsuri de carantinare zonală în situația în care apar focare ca urmare a deschiderii instituțiilor de învățământ.

Autoritățile se pregătesc pentru valul 3 al pandemiei

Potrivit șefului DSU, autoritățile române se pregătesc pentru valul al treilea al pandemiei de coronavirus. În primul rând se încearcă evitarea acestuia prin prevenție. Raed Arafat recomandă respectarea măsurilor până când ajungem în situația Israelului care are destul de mulți oameni vaccinați împotriva Covid-19.

Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul. Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi, a declarat Raed Arafat.

Cu privire la evoluția pandemia de la redeschiderea unităților de învățământ din România, Raed Arafat a precizat că au fost creșteri ușoare.

Ultima actualizare a Grupului de Comunicare Strategică arată că, până astăzi, 23 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 784.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 728.252 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.382 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Comments are closed.