Știri

Rafila, totul despre deschiderea școlilor. Toți elevii ar putea fi testați în prima zi: „Era bine să coincidă cu o testare a tuturor elevilor”

După ce numărul de infectări din țara noastră a crescut considerabil, autoritățile au decis impunerea mai multor restricții suplimentare care să țină sun control situația. Printre ele se numără și închiderea școlilor pentru două săptămâni. Luni, 8 noiembrie, toți elevii ar urma să se întoarcă în bănci, dar Alexandru Rafila susține testarea acestora înainte.

Testarea elevilor în prima zi de școală

Alexandru Rafila a vorbit despre deschiderea școlilor, în contextul în care ar trebui să aibă loc chiar luni, 8 noiembrie. Atunci se fac două săptămâni de când elevii stau acasă, în speranța că numărul de infectări va scădea considerabil și situația din România se va îmbunătăți.

Rafila susține că autoritățile din țara noastră sunt împărțite în două tabere: cei care susțin închiderea școlilor și cei care vor cu orice preț ca acestea să se deschidă, dintre care face parte și el. Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat recent că ar fi bine să fie testați toți elevii în prima zi de școală de după actuala vacanță.

Profesorul este de părere că, din punct de vedere al sănătății publice, școlile pot funcționa cu prezență fizică dacă vor oferi condiții de siguranță elevilor. Astfel, având în vedere că ar fi ajuns testele necesare, elevii și profesorii ar trebui testați în prima zi de școală, pentru o mai mare siguranță. În plus, ar exista multe zone fără cazuri, motiv pentru care acestea nu ar trebui să-și țină elevii acasă degeaba.

”Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru școlari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporție de personal didactic și nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în școală, poți să faci testare, cred că școlile își pot desfășura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcția de Sănătate Publică locală. Și atunci pot continua multe dintre școli”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila susține că învățământul online este dăunător

Profesorul Alexandru Rafila susține că el se numără printre cei care militează pentru desfășurarea fizică a orelor și care nu au o părere bună despre cursurile online. Specialistul spune că lipsa de interacțiune este gravă și traumatizantă pentru elevi și că problemele vor fi din ce în ce mai mari dacă aceștia nu revin la școală.

În plus, deputatul este de părere și că este foarte defectuaosă comunicarea în privinţa certificatului verde COVID, în contextul în care nu s-a explicat ce este acest document şi că nu presupune exclusiv vaccinarea, ci trecerea prin boală, dar și testarea, ceea ce i-a speriat pe români și i-a făcut să își piardă și mai tare încrederea în autorități.

Comments are closed.