Știri

Raluca Turcan aduce vești bune pentru părinți! Se prelungește șomajul tehnic

De când ne confruntăm cu boala care ne-a pus capac, am trecut printr-o mulțime de schimbări pe toate planurile. Se pare că unii dintre cei mai afectați sunt părinții copiilor care stau acasă și participă la orele online, pentru că nu îi pot supraveghea mereu așa cum trebuie. Ministrul Muncii a anunțat că statul vine în ajutorul tuturor și prelungește șomajul tehnic.

Prelungire șomaj tehnic

Având în vedere că situația este din ce în ce mai gravă în țară, tot mai multe școli se închid. Astfel, elevii ajung iar la orele online pentru o perioadă bună de timp, până când lucrurile se remediază. Astfel, părinții sunt nevoiți să rămână și ei acasă pentru a-i putea supraveghea pe elevi, în special pe cei de vârste mai mici care nu se pot descurca singuri.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, vine cu vești bune în acest sens. Oficisalul a anunțat că Guvernul va prelungi, miercuri, măsura şomajului tehnic pentru angajaţii care vor avea nevoie de libere în continuare dacă situația continuă să se agraveze în țara noastră. Astfel, va adopta prin ordonanţă de urgenţă măsuri de sprijin pentru părinţi, dar și pentru alte categorii de români.

„Noi vom adopta din nou şomajul tehnic, astăzi, în şedinţa de Guvern. De fapt vom prelungi aplicarea şomajului tehnic, vom adopta o ordonanţă de urgenţă care să ofere sprijin pentru părinţii care se află acasă, pentru supravegherea copiilor care sunt în şcoală online şi, de asemenea, în şomajul tehnic intră şi alte categorii de profesionişti care vor putea primi un sprijin activ în cazul în care evoluţia pandemică se înrăutăţeşte”, a afirmat Raluca Turcan.

Școlile ar putea rămâne deschise

De ceva timp s-a stabilit ca școlile să rămână deschise până când incidența ajunge la 6 la mia de locuitori. Ministrul Educației a precizat încă dinaintea începerii noului an școlar că vrea ca elevii să meargă tot mai mult la școală și să evite școala online. Astfel, să apeleze la această variantă doar în situații tragice.

Acum, însă, autoritățile vor să schimbe regulile. Minsitrul a precizat că România nu este pregătită pentru școala online pentru că nu există conținut digital, conectivitate sau profesori pregătiți pentru asta, motiv pentru care ar trebui luate măsuri în acest sens. Astfel, Sorin Cîmpeanu spune că, până vineri, autoritățile vor decide dacă școlile se închid sau rămân deschise și după 6 la mie.

Comments are closed.