Știri

Raluca Turcan, despre minivacanța de 1 iunie: “Își pot lua o zi de concediu!”

Se apropie ziua de 1 iunie și românii se întreabă dacă vor avea parte de o minivacanță cu ocazia acestui eveniment important, destinat celor mici. Ministrul În ultima perioadă s-a tot vorbit despre puntea dintre 30 mai și 1 iunie, care le-ar permite românilor să aibă parte de mai mult timp liber. Raluca Turcan a decis să clarifice situația.

Raluca Turcan nu susține liberul de 31 mai

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Constanța, că românii care doresc să fie liberi și în 31 mai, înainte de liberul legal de 1 iunie, își pot lua o zi de concediu. Încă de la începutul discuțiilor, ministrul a declarat că nu susține încă o zi liberă cu ocazia acestei zile.

Astfel, românii ar putea avea 4 zile libere consecutive doar dacă cer concediu pentru data de 31 mai, zi care nu se consideră liberă din punct de vedere legal. Tot legal este și să ceri concediu pentru această punte. Nu au avut loc încă discuții și cu alți oficiali, dar Turcan afirmă că sigur nu se va oferi zi liberă.

Deși ar fi un mare avantaj pentru turism ca românii să călătorească prin țară 4 zile, acest lucru nu este tocmai posibil.

“Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte pot să își ia o zi de  concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.
Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a spus Turcan.

Minivacanța de Rusalii

 

De Rusalii, românii au parte de vești bune. Astfel, se pot bucura de o primă minivacanță a sezonului estival, care se va întinde pe durata a trei zile. Rusaliile sunt sărbătorite două zile, pe data de 20 şi 21 iunie, respectiv duminică şi luni. În ciuda faptului că data de 20 iunie se identifică cu o zi de duminică, ziua de 21 cade într-o zi de luni şi astfel le aduce salariaţilor un weekend prelungit de 3 zile: 19, 20 și 21 iunie.

Alte zile libere pentru români

  • 1 iunie (Ziua Copilului) – marți;
  • 20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
  • 15 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
  • 30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
  • 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
  • 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

Comments are closed.