Știri

Raluca Turcan, după ce a apărut fără mască la un eveniment: “Am solicitat să fiu amendată”

Raluca Turcan răspunde acuzațiilor conform cărora nu respectă regulile de protecție și distanțare fizică pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Ministrul Muncii a fost fotografiată fără mască într-o mașină alături de alte persoane, în timpul unei activități de împădurire la Sibiu.

Raluca Turcan cere să fie amendată

Raluca Turcan a scris pe pagina ei de Facebook că a solicitat organelor competente să o amendeze pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Replica ei vinde după ce în presă au apărut imagini cu ea și alte persoane într-o mașină.

Raluca Turcan, după ce a apărut fără mască la un eveniment: “Am solicitat să fiu amendată”

Este vorba despre președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și alte șase persoane, printre care și un copil.

Raluca Turcan spune că a respectat regulile de protecție și distanțare fizică în marea majoritate a timpului și că au fost doar câteva momente când și-a scos masca.

Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, după ce a apărut fără mască la un eveniment: “Am solicitat să fiu amendată”

În ceea ce privește imaginile în care ea apare alături de echipa ei la masă, unul lângă altul, fără măști de protecție, Turcan spune că sunt poze vechi când nu era pandemia de coronavirus.

Cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații, a mai spus Turcan.

Ministrul Muncii: este important să respectăm regulile

Ministrul Muncii atrage atenția că este important să respectăm regulile, să rămânem prudenți și să protejăm sănătatea noastră și a celor care ne înconjoară.

Cu privire la acest caz, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a declarat că toată lumea este egală în fața legii și că, potrivit legii, amenda poate fi aplicată în termen de șase luni de la săvârșirea contravenției.

În weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetăţeni verificaţi pe zi, în aceste condiţii amenzile au fost la 8.000 – 8.400 pe zi. Nu putem să spunem că scopul nostru este acela de a sancţiona cetăţenii când din 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii, şi Voiculescu, şi Turcan, a declarat Lucian Bode.

Rămâne de văzut când va primi amenda Raluca Turcan și dacă vor mai urma declarații pe marginea acestui subiect.

Comments are closed.