Știri

Raluca Turcan și-a propus să-i stimuleze la angajare pe asistații sociali

Raluca Turcan și-a propus să-i stimuleze să se angajeze pe cei care primesc ajutor social de la stat. Ministrul Muncii are în vedere mai multe strategii pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile care sunt apte de muncă. Raluca Turcan a fost în vizită de lucru la Botoșani, unde a făcut câteva constatări legate de problemele populației.

Stimularea la angajare a asistaților sociali

După vizita de lucru de la Botoșani, Ministrul Muncii a făcut câteva precizări pe pagina personală de Facebook. Raluca Turcan a spus că vrea să dezvolte programele de tip a doua șansă, prin care să ofere acces la educație și apoi șanse de încadrare pe piața muncii.

Ministrul a precizat că 10% dintre beneficiarii de ajutor social sunt persoane cu patru clase, iar 30% au absolvit mai puțin de opt clase. Pentru ei și nu numai vor fi pregătite programe de formare care să le permită să obțină o certificare și un loc de muncă.

Vom finaliza în scurt timp un act normativ prin care să stimulăm angajarea celor care se află într-un sistem de dependență față de stat, astfel încât să creștem gradul de ocupare și să sprijinim totodată aceste persoane să aibă un nivel de viață mai bun prin șansa unui loc de muncă, a precizat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii vine cu vești bune din estul țării, unde a fost la Casa Județeană de Pensii, la AJPIS Botoșani, dar și la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Raluca Turcan spune că a fost încântată să descopere că la AJPIS Botoșani se face digitalizare la nivel european. Ea a spus că unul dintre obiectivele mandatului său este să digitalizeze toate instituțiile din subordinea ministerului.

În ceea ce privește procesul de evaluare a dosarelor de pensii, care este în plină desfășurare, Turcan spune că, numai într-o săptămână, la nivel național, au fost evaluate 89.900 de dosare. Tot ea a precizat că, la casele de pensii din toată țara, mai sunt doar 100 de dosare restante pentru pensiile naționale și 3 000 pentru pensiile internaționale.

Comments are closed.