Știri externe

Războiul se mută mai aproape de România. Vladimir Putin a luat în vizor Republica Moldova

Războiul Rusiei se mută mai aproape România. Potrivit celor mai recente informații apărute în spațiul public, Vladimir Putin a luat în vizor Republica Moldova. Se pare că armata sa va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, din Moldova, dar asta după ce va ataca această țară.

Vladimir Putin a luat în vizor Republica Moldova

Liderul de la Kremlin a luat în vizor Republica Moldova și ar plănui să deschidă un front împotriva Ucrainei, chiar de pe teritoriul acestei țări. Potrivit unor informații apărute în spațiul public, armata lui Putin este pregătită să atace Republica Moldova, însă nu se știe data la care va avea loc invazia.

Putin se vede nevoit să schimbe strategia de atac după ce până acum armata sa nu a reușit să înregistreze nicio victorie importantă. Potrivit unor experți militari, scopul liderului de la Kremlin este acum să cucerească sudul și să priveze Ucraina de accesul la Marea Neagră. Jurnaliștii de la The Times notează că unele surse militare ucrainiene spun că Putin vrea să deschidă un nou front de război împotriva Ucrainei, dinspre Republica Moldova, mai exact din regiunea separatistă Transnistria.

Potrivit acelorași surse militare ucrainiene, decizia atacului Republicii Moldova ar fi fost luată deja, însă nu este cunoscută data la care va avea loc.

Bombardamente aproape de granița României

Potrivit analiştilor britanici de la Institutul pentru Studiul Războiului, în ultimele 24 de ore, forţele ruse nu au mai efectuat niciun atac terestru în Ucraina, însă au continuat în schimb bombardamentele intense atât în Donbas, cât şi mai aproape de graniţa României, la Odessa.

În urma atacului, au fost lovite, între altele, un cămin de elevi şi o biserică. Bombardamentele s-au reluat şi la Mariupol, după evacuarea unui grup de civili blocaţi de două luni în adăposturile oţelăriei Azovstal.

Ce înseamnă asta? De ce? Cum puteau aceşti copii şi căminul lor să ameninţe statul rus? Dar aşa luptă ei (ruşii), peste tot, a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Alte rachete au lovit podul rutier şi de cale ferată de la vărsarea Nistrului în mare, singura legătură directă între Odessa, sudul Basarabiei şi România. Podul era deja avariat şi închis circulaţiei după două atacuri precedente ale ruşilor.

Comments are closed.