Știri

Reforma pensiilor din România. Ministrul Muncii a anunțat ce urmează din 27 august

Se fac pași importanți în procesul de digitalizare a pensiilor din România. Raluca Turcan spunea în urmă cu câteva luni despre faptul că va fi nevoie de suplimentarea personalului care să se ocupe de buna și rapida desfășurare a acestui proces, iar acum a făcut un nou anunț.

Din 27 august începe procesul de recrutare și selecție pentru digitalizarea dosarelor de pensii

Vineri, 27 august, începe procesul de recrutare și selecție a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii. Anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii, după o videoconferință cu toți președinții caselor județe din țară.

Recrutarea și selecția personalului care se va ocupa de acest proces de digitalizarea a dosarelor de pensie se preconizează că va fi finalizată până la jumătatea lunii septembrie.

Potrivit ordonanței de urgență deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează a fi suplimentat cu 1 000 de posturi, pe o perioadă determinată până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii, a precizat Raluca Turcan.

Important de menționat este faptul că în procesul de selecție vor intra și persoane fără experiență, dar care au competențe și abilități pentru a ajuta la acest proiect.

Ministrul Muncii a anunțat că suplimentarea personalului cu cei 1000 de angajați pentru care se face selecția și recrutarea, este o condiție importantă pentru ca procesul de digitalizare și evaluare a dosarelor să fie încheiat în termenul asumat în PNRR.

Procesul de digitalizare se va încheia la finalul anului 2022, ceea ce înseamnă că din 2023 nu vor mai exista vechile dosare cu șină, și că românii își vor putea verifica singuri, online, contribuțiile, fără să se mai deplaseze la casele de pensii de care aparțin.

În afară de digitalizarea dosarelor de pensii, următorii pași ai reformei sistemului de pensii sunt, potrivit Ministrului Muncii:

– Finalizarea cadrului legal care să aducă echitate și sustenabilitate și reducerea discrepanțelor din sistemul actual de pensii și

– Recalcularea pensiilor după formula din noua lege, care să permită o creștere mai consistentă a pensiilor mici aflate în plată.

Comments are closed.