Știri externe

Regina Angliei a decis codul vestimentar la funeraliile prințului Philip. Cum vor fi îmbrăcați membrii Familiei Regale

Modificări fără precedent în codul vestimentar pentru funeraliile prințului Philip. În mod normal, la evenimente de amploare, membrii Familiei Regale Britanice poartă uniforme militare, însă de această dată se va renunța la această tradiție. Schimbarea a fost decisă de către regina Elisabeta a II-a și are legătură cu prințul Harry.

Codul vestimentar la înmormântarea prințului Philip

Regina Marii Britanii a decis ca la înmormântarea soțului ei, prințului Philip, toți membrii Familiei Regale să poarte haine civile și nu militare, cum spune tradiția.

Decizia reginei vine pentru a-l proteja pe nepotul ei, prințul Harry, care a renunțat la atribuțiile regale și nu mai are voie să poarte uniformă militară.

Pentru a nu-l stânjeni pe Harry, Elisabeta a II-a a cerut ca toți membrii Familiei Regale Britanice să se prezinte la înmormântarea ducelui de Edinburgh îmbrăcați în haine civile. Cel mai probabil, femeile vor purta rochii negre și pălării, iar bărbații – costume negre.

Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la ora 15.00.

Prințul Harry a venit din SUA pentru a participa la funeraliile bunicului său. Cei doi au fost apropiați, iar Harry a ținut neapărat să-l conducă pe ultimul său drum.

Harry și-a pierdut dreptul de a purta uniforma militară

Deși a participat la două misiuni în Afganistan, servind astfel armata britanică, prințul Harry și-a pierdut dreptul de a purta uniforma militară în momentul în care a renunțat șa atribuțiile sale regale. El a făcut asta împreună cu soția sa Meghan Markle, când au ales să părăsească Marea Britanie și s-au mutat în SUA.

Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale. Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale, anunța Palatul Buckingham prin intermediul unui comunicat.

Harry și-a supărat familia, din nou, în urmă cu câteva săptămâni când a apărut într-un interviu la Oprah, cu tot cu Meghan, în care ambii au făcut declarații incendiare. Cei doi au vorbit despre cât de greu le-a fost din momentul în care au oficializat relația, despre chestiuni de rasism și despre neînțelegeri cu prințul William și soția sa Kate Middleton.

Comments are closed.