Știri externe

Regina Elisabeta a II-a a surprins pe toată lumea. Cum a apărut la Jubileul de Platină

Regina Elisabeta a II-a și-a făcut apariția la un eveniment deosebit din cadrul Jubileului de Platină. După o perioadă de absență, suverana în vârstă de 96 de ani a ridicat sala în picioare când s-a îndreptat spre loja regală în cadrul primului mare eveniment organizat pentru Jubileul de Platină.

Regina Angliei, apariție surprinzătoare la Jubileul de Platină

Regina Elisabeta s-a așezat în loja regală cu o pătură peste genunchi și un șal pe umeri. De-a lungul evenimentului, pe scenă a urcat actrița Helen Mirren, care a interpretat-o pe suverană, reușind să-i aducă acesteia un zâmbet larg pe chip. Prezența reginei în cadrul evenimentului organizat cu prilejul Jubileului de Platină a fost o reală surpriză pentru toată lumea, în condițiile în care, în ultima vreme, suverana a fost scumpă la vedere.

Din cauza unor probleme de sănătate, Elisabeta a II-a se deplasează tot mai greu și de aceea, la evenimentele din ultima perioadă, l-a delegat pe fiul ei să-i țină locul. Se pare că regina și-a adunat forțele și a participat la spectacolul fabulos de la Royal Windsor Horse Show, creat în cinstea Majestății Sale.

Regina s-a așezat în loja regală, cu un șal pe umeri și o pătură peste genunchi și a urmărit starurile de la Hollywood care au urcat pe scenă. Printre ele se numără: Dame Helen Mirren, Tom Cruise și Katherine Jenkins.

Moment de cotitură în istoria monarhiei britanice

Problemele de sănătate ale Reginei Angliei au stârnit îngrijorare în ultima vreme după ce suverana a lipsit de la o serie de evenimente importante. Un moment de cotitură în istoria monarhiei Angliei a fost când, în lipsa Reginei, fiul ei, Prințul Charles al Marii Britanii a deschis oficial noua sesiune a parlamentului, ocazie cu care a susținut primul său discurs al tronului.

Se pare că Regina se confruntă cu probleme de mobilitate care în ultima perioadă s-au acutizat. A fost pentru prima dată în aproape 60 de ani şi pentru a treia oară în cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a când suverana a lipsit de la acest eveniment anual.

Prințul Charles este fiul cel mare al suveranei britanice și succesorul la tron.  Acesta a trebuit să aştepte până la vârsta de 73 de ani pentru a se achita pentru prima dată de această funcţie. Deschiderea noii sesiuni a parlamentului le revine regilor şi reginelor din Marea Britanie.

Comments are closed.