Știri externe

Regina Elisabeta a II-a încalcă tradiția de doliu. Ce nu va face, de dragul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a rămas singură după 73 de ani de căsnicie. Cel care i-a fost soț și confident, prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a stins din viață la 99 de ani. Ceremonia de înmormântare a acestuia a fost o ceremonie pe cât de spectaculoasă, pe atât de tristă. Din cauza restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, doar 30 de oameni au avut acces în Capela St. George, iar Regina a stat singură.

Ce tradiție încalcă Regina Elisabeta a II-a

Conform tradiției, Regina Marii Britanii este în doliu după pierderea soțului ei, prințul Philip, duce de Edinburgh. În mod normal, de acum înainte, Elisabeta a II-a ar trebui să folosească pentru corespondență doar hârtie de scris cu margini negre, așa cum spune tradiția care a fost respectată de secole.

Cu toate astea, Regina a decis să nu respecte asta și să nu folosească hârtie cu margini negre. Motivul are legătură cu soțul ei care care nu agrea aceste reguli, și care și-a dorit o înmormântare fără fast.

Tradiția va fi respectată, totuși, de către Palatul Kensinghton, unde își au sediul oficial ducii de Cambridge William și Catherine, precum și la biroul prințului Charles și al Camillei.

S-a stins cel mai longeviv prinț consort din istoria britanică

Prințul Philip, duce de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria Marii Britanii. El a trăit alături de regina Elisabeta a II-a, 73 de ani de căsnicie. S-a stins din viață pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Prințul Philip suferea de mai multe afecțiuni, printre care și cardiace. Fusese spitalizat în urmă cu o lună la o clinică privată din Londra.

Soțul reginei Elisabeta a II-a și-a dorit o înmormântare fără fast, și a avut grijă să stabilească din timpul vieții cum se va desfășura ceremonia.

El s-a împlicat în proiectarea unui Land Rover pe care l-a modificat astfel încât să-i ducă sicriul, a ales muzica pentru ceremonia de înmormântare, plus alte detalii care să vorbească în locul său, despre ce i-a plăcut în timpul vieții.

Comments are closed.