Știri externe

Regina Angliei conduce fără să dețină permis. Cum a fost surprinsă suverana care are 95 de ani

Regina Elisabeta a II-a nu deține permis de conducere. Cu toate acestea, suverana conduce în zona proprietăților familiei regale, iar motivul este unul despre care foarte puțini oameni știu. Ei bine, Regina Angliei a fost instruită ca șofer și mecanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cadrul Serviciului Teritorial de Femei.

Regina Angliei șofează fără permis de conducere

Reginei nu i s-a cerut niciodată să susțină examenul de conducere, tocmai pentru că a avut parte de instructaj ca șofer și mecanic în timpul războiului.

Totuși, în 2019, suverna a decis să nu mai conducă pe drumurile publice. Se pare că regina ar fi ascultat de recomandărilor celor din serviciul de securitate care i-au pus la dispoziție un sofer.

Elisabeta a II-a mai este văzută, uneori, la volanul mașinii, pe proprietățile familiei regale.

Regina Elisabeta a II-a conduce fără să dețină permis. Cum a fost surprinsă suverana

Regina Elisabeta a II-a conduce fără să dețină permis. Cum a fost surprinsă suverana

Recent a fost surprinsă la volan alături de consilierul său pentru cursele de cai. Cei doi au mers împreună la grajdurile din Sandringham.

Alte reguli generale pe care Regina Angliei nu trebuie să le respecte

Regina se bucură de imunitate suverană, ceea ce înseamnă că nu poate fi urmărită penal în cadrul unei anchete civile sau penale. Cu toate astea, potrivit site-ului oficial al familiei regale: deși nu pot fi inițiate proceduri civile și penale împotriva suveranului ca persoană în conformitate cu legislația Regatului Unit, Regina are grijă să se asigure că toate activitățile sale în calitatea sa personală sunt desfășurate în strictă conformitate cu Legea.

Regina nu are nevoie de pașaport pentru a călători. Toți ceilalți membri ai familiei regale au pașapoarte.

Regina Angliei conduce fără să dețină permis. Cum a fost surprinsă suverana care are 95 de ani

Regina Angliei are custodia legală asupra tuturor descendenților și a nepoților ei minori.

Comments are closed.