Știri

Reguli de respectat de Paște și 1 mai pe litoral. Restricții ridicate și de Paștele Ortodox

Având în vedere că ne aflăm într-o situație extrem de dificilă, atmosfera de pe litoral cu care ne-am obișnuit de 1 mai nu va mai fi deloc la fel ca în anii trecuți. Românii care aleg să meargă la mare cu ocazia acestei zile libere, dar și de Paște, care este pe 2 mai, sunt nevoiți să respecte mai multe reguli strice pentru a preveni răspândirea virusului.

Reguli de 1 mai

Așa cum mulți obișnuiesc dintotdeauna, vor merge și anul acesta pe litoral cu ocazia zilei de 1 mai și de Paște. Totuși, lucrurile vor fi diferite față de anii trecuți, pentru că oamenii vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli stricte pentru a preveni răspândirea bolii.

Astfel, ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre măsurile la care trebuie să se supună turiștii anul acesta, explicând că legea este valabilă pentru toată lumea și sănătatea este mai importantă decât orice aspect, mai ales acum, în timpul pandemiei.

Astfel, la fel ca în acest moment, masca de protecție va fi obligatorie și pe litoral, indiferent de locul public în care ne aflăm. Mai mult, turiștii vor trebui să evite să se aglomereze la baruri și terase și să respecte distanțarea socială oriunde s-ar afla, pentru a preveni îmbolnăvirea.

“Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Azi, când vorbim, există o oră la care aceste activități ale agenților economici trebuie să înceteze”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Fără restricții de Paște

Amintim că oamenii au putut participa la slujba de Înviere cu ocazia Paștelui Catolic. În intervalul 20.00-02.00, restricțiile au fost ridicate în toată țara și a fost permisă libera circulație. Astfel, credincioșii au putut participa la slujbă, unde au purtat mască de protecție și au respectat distanțarea socială.

Ministrul Lucian Bode a declarat că  hotrărârea CNSU stabilește clar că la fel se va proceda și de Paștele Ortodox. În același interval ca la catolici, oamenii vor putea merge la biserică la slujbă fără a suporta consecințele. Circulația va fi permisă, dar va fi supravegheată constant de oamenii legii, care se vor asigura că situația nu scapă de sub control.

“Pentru Paşte avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiţii de securitate şi sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliţia Română, Jandarmeria Română, şi nu altele”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Comments are closed.