Știri

Reguli noi de funcționare a școlilor. Ministrul a decis ce se întâmplă de luni

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a precizat că, după implementarea noilor reguli de funcționare a unităților de învățământ, toți elevii și preșcolarii vor merge de luni la cursuri. Școlile și grădinițele din întreaga țară vor funcționa în format fizic deocamdată.

Noile reguli urmează să fie publicate în Monitorul Oficial

Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății pivind strategia de funcționare a școlilor a fost semnat și va fi publicat vineri în Monitorul Oficial, conform declarațiilor făcute de ministrul Cîmpeanu.

Ministrul a mai ținut să precizeze că în momentul de față personalul din învățământ reprezintă cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată.

„Ne-am deculpat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 15 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%”, a spus ministrul.

De luni țcolile și grădinițele vor funcționa în format fizic în funcție de numărul de paturi libere din secțiile Covid. În acest moment pragul stabilit de autorități nu este depășit în nicio localitate din România.

„Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dinre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, toate școlile și toate grădinițele din țară vor putea să funcționeze cu prezemță fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

Totodată, au apărut și modificări de regulament în cazul în care exietă cazuri de infectare într-o clasă sau într-o grupă de grădiniță. Astfel se suspendă prezența fizică într-o clasă atunci când acolo apar 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv.

Este bine de știut și că suspendarea activităților fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, iar suspendarea la nivelul întregii unități prrin decizie a CJSU.

 

Comments are closed.