Știri externe

Reguli noi în Grecia! La ce trebuie să fie atenți turiștii români când merg în vacanță.

Grecia este una dintre cele mai iubite destinații de vacanță. Este o țară vizitată de o mulțime de turiști, printre care numeroși români. Are prețuri accesibile, peisaje frumoase, dar și o mulțime de reguli stricte. Află ce trebuie să faci când mergi pe teritoriul elen, ce restricții sunt, pentru că riști amenzi usturătoare dacă nu ești atent.

Ce trebuie să ştie românii care merg cu maşina în Grecia

Grecia este una dintre cele mai iubite destinații turistice în ceea ce privește românii. Este fruntașă pe lista acestora de opțiuni și dovadă stau statisticile anuale. Grecia nu s-a schimbat prea mult în ultima perioadă, dar se pare că acum au fost luate câteva decizii mai ales în cazul șoferilor care încalcă legea.

Vezi și: Cât costă un prânz în Grecia pentru patru adulți și un copil. Comparații cu stațiunea Mamaia

Turiștii care conduc prin Grecia trebuie să ştie că autorităţile elene au impus o serie de amenzi în trafic. Pedepsele pentru cei care nu respectă legea sunt mai mari decât până acum, pentru a evita complicațiile.

Citește și: Important pentru românii care vor să plece în Grecia la vară. Autoritățile au făcut anunțul

Autoritățile elene au ales să sancționeze dur persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice. În funcţie de cuantumul de alcool în sânge, amenda poate să ajungă chiar până la 1200 de euro, iar permisul ar putea fi reținut între 10-180 de zile. Pedepsele sunt astfel:

  • 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;
  • 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
  • peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

Depășirea vitezei legale cu peste 20 km/h se pedepsește cu amendă de 100 euro, iar cu peste 30 km/h cu amendă de 350 euro. De reținut că limita maximă de viteză admisă pe autostradă este de 130 km/h, iar altele sunt semnalizate prin intermediul plăcuțelor de pe drumuri.

Experiențe neplăcute în Grecia

Experiențele sunt extrem de neplăcute în Grecia, ca în orice altă țară turistică, unde mai există și excepții. Un român a povestit ce a pățit pe faimoasa plajă Tigania, unde a fost izgonit la propriu de către administrator.

Bărbatul a spus că, pe lângă faptul că abia a avut voie să intre pe plajă cu mâncarea specială a copilului de doar doi ani, nu a mai primit două șezlonguri pentru prietenii lui, deși comandase de 60 de euro. Când a mers să vorbească cu aceștia, așezați pe altă porțiune de plajă, administrată de altcineva, a fost izgonit direct, deși fii ca dormea atunci,

“Văzând că am mers să discutăm cu ei și că suntem prieteni, iar ei nu consumă de la barul lor, ne-au ridicat de pe șezlonguri (într-un mod foarte agresiv și cu amenințări) deși aveam băuturile neterminate, iar fetița mea dormea în acel moment sub umbrelă!”, a explicat tursitul

Comments are closed.