Știri

Reguli noi pentru profesori. Ministrul Educației avertizează: meditațiile, interzise!

În ultima perioadă au avut loc schimbări importante în ceea ce privește sistemul de educație. Majoritatea i-au vizat direct pe elevi, dar acum, ministrul Educației face un anunț important pentru profesori: meditațiile vor fi interzise, dar doar dacă nu sunt respectate unele condiții.

Profesorii nu mai pot medita elevilor de la școală

Ministrul Educației din România, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț de ultimă oră atât pentru elevi, dar mai ales pentru profesori. Profesorii nu mai au voie să ofere medicații elevilor cărora le predau în instituțiile școlare. Mai exact, dacă unul dintre elevii cărora le predai îți solicită meditații, va trebui să îl refuzi, conform legii.

Legea a fost modificată în speranța că nu vor mai fi făcute diferențe între elevi. Mulți s-au plâns de faptul că cei care făceau meditații cu un profesor de la clasă erau preferații acestora, în timp ce restul erau marginalizați. Acest fenomen este tot mai prezent în țara noastră, motiv pentru care au fost luate măsuri.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că legea s-a schimbat, iar profesorii trebuie să fie mai atenți la ceea ce fac. Pot, în schimb, să facă meditații în sala de clasă, cu toți elevii, sub formă de recuperare.

”Vom avea clarificat și fenomenul meditațiilor, care se practică în orice stat al acestei lumi. Sigur, avem și o condiție pentru a preîntâmpina un anumit gen de lucruri: nu faci meditație cu elevul din clasa ta. Este o condiție de bun simț. Poți să faci în școală cu elevii tăi sub formă de recuperare. Dacă vrei să faci în regim privat, poți să faci, dar nu cu elevii de la clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dispar tablele clasice

În curând, toate tablele clasice, precum și creta și buretele, vor dispărea. Acestea vor fi înlocuite cu unele inteligente. Având în vedere că suntem dependenți de tehnologie, astfel de schimbări sunt potrivite pentru elevi.

De asemenea, elevii nu vor mai da teste pe hârtie, ci vor fi înlocuite prin taste și ecrane tactile. Aceștia își vor putea salva lecțiile pe propriul lor telefon sau alt dispozitiv pentru a fi, în acest fel, mai atrași de școală, având în vedere că tehnologia a evoluat și cu atât și abilitățile acestora, odată cu școala online.

Comments are closed.