Știri externe

Reguli noi pentru românii care merg în Italia. Se impune carantina obligatorie

În Italia, situația a început din nou să se agraveze. Numărul de infectări a început să crească, motiv pentru care a fost nevoie de măsuri suplimentare, cu ajutorul cărora situația să fie ținută sub control. Printre alții, și românii trebuie să țină cont de mai multe reguli dacă vor să meargă în Italia, printre care și carantina obligatorie.

Carantină obligatorie în Italia

Ministerul Sănătății din Italia a anunțat că orice persoană dintr-o țară europeană care intră în peninsulă va trebui să efectueze un test pentru depistarea COVID-19 înainte să vină, să respecte o carantină de cinci zile în Italia, după care să efectueze din nou un test la finalul acestei perioade, pentru a demonstra că nu este un pericol pentru ceilalți.

Nu se știe când intră în vigoare această măsură, însă autoritățile fac tot ce pot pentru a stopa răspândirea virusului.

Reguli noi în Italia

Italia a decis să prelungească restricţiile adoptate în contextul luptei împotriva pandemiei de COVID-19 până la 30 aprilie. Potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, mai multe reguli vor trebui să fie respectate de către italieni.

Astfel, personalul sanitar trebuie să se vaccineze obligatoriu pentru a preveni răspândirea virusului. De asemenea, școlile primare rămân deschise, în timp ce restul elevilor participă la cursuri online.

Unele zone din Italia sunt roșii, în timp ce altele portocalii sau galbene. Doar în zonele galbene, restaurantele sunt deschise până la ora 18.00

De Paște, italienii nu se vor putea întâlni cu familia, pentru că circulația va fi interzisă. În ziua de Paște, toată peninsula intră în scenariul roșu. Măsurile ar putea fi ridicate înainte de 30 aprilie, dar doar dacă lucrurile se îmbunătățesc.

Comments are closed.