Știri

Reguli pentru revenirea la școală. Cum se desfășoară orele din toamnă

Autoritățile au decis revenirea la ore din toamnă în format fizic, însă iau în calcul și posibilitatea ca situația să se agraveze și numărul infectărilor să crească până atunci. Astfel, au stabilit anumite reguli de care elevii și profesorii trebuie să țină cont pentru a se asigura că se protejează și îi protejează pe ceilalți.

Restricții în școală

Educația a suferit mult din cauza pandemiei de coronavirus și au fost făcute multe schimbări în acest domeniu. Cu toate acestea, autoritățile s-au mobilizat și au reușit să deschidă toate școlile din țară. Speră că și în toamnă va fi posibil acest lucru și s-au gândit și la soluții.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a oferit detalii despre modul în care elevii şi cadrele didactice din România vor reveni la cursurile cu prezenţă fizică din toamnă. Astfel, dacă pandemia continuă să provoace probleme, elevii și profesorii trebuie să fie atenți la tot ce fac.

Mihăilă a anunțat că încă nu se discută despre noi măsuri în acest moment, dar este posibilă implementarea unor noi restricții dacă situația se agravează. Momentan, elevii vor fi nevoiţi să poarte în continuare măştile de protecţie și să țină cont de distanțarea socială sau de regulile de igienă pentru a preveni răspândirea virusului.

“E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor.

În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli.

În acest moment, pentru elevii nevaccinaţi nu am gândit alte măsuri, decât cele generale legate de purtatul măştii şi de măsura de igienă”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Testarea obligatorie a profesorilor

Întrebată despre o eventuală introducere a obligativităţii testării profesorilor din banii proprii, aşa cum se întâmplă la medici, Ioana Mihăilă a explicat că nu se știe încă dacă această idee va intra în vigoare și momentan este la nivel de discuție.

Ea îi sfătuiește pe medici să se vaccineze pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur, pentru că valul patru va fi și mai greu decât celelalte, având în vedere că a apărut și tulpina Delta.

Comments are closed.