Știri

Relaxarea restricțiilor de la 1 august! Ce se întâmplă cu masca de protecție

Pandemia continuă să provoace pagube, dar autoritățile responsabile de gestionarea ei sunt optimiste și susțin că au situația sub control. Din acest motiv, au decis că de la 1 august are loc o nouă etapă de relaxare, unde unele restricții vor fi eliminate sau doar relaxate. Premierul a vorbit despre ce se va întâmpla de la 1.

Florin Cîțu, despre relaxarea de la 1 august

Relaxarea de la 1 august este unul dintre cele mai așteptate evenimente din ultima perioadă. Premierul Florin Cîțu a explicat care sunt restricțiile ce vor fi ridicate de la începutul lunii viitoare, în condițiile în care românii speră să revenim complet la viața normală.

Oficialul a declarat că masca de protecție rămâne în continuare obligatorie în spațiile închise și cele aglomerate deschise, deși mulți ar spera să fie eliminată această regulă.

Cât despre evenimente, acestea vor putea avea loc tot până la ora 02.00, doar că va fi modificat din nou probabil numărul de participanți, așa cum se vorbește de ceva timp. Mai multe detalii vom afla aproape de data de 1 august.

„Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament.

Noi restricții pentru valul 4

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre valul patru de infectări, de când a apărut la noi în țară tulpina Delta, considerată mult mai periculoasă decât altele și cu o transmitere mai puternică.

În acest context, Raed Arafat a declarat că este posibil să fie impuse noi restricții, dar nu poate spune nimic sigur deocamdată, pentru că depinde atât de situația din țară, cât și din alte state.

În schimb, ministrul Educației, Ioana Mihăilă, spune că în acest moment nu se discută despre restricții, deoarece incidența cazurilor este scăzută. În plus, cei nevaccinați ar urma să fie mai afectați de valul al patrulea, pentru că cei vaccinați sunt protejați de Tulpina Delta și nu ar dezvolta forme grave.

„Chiar dacă numărul cazurilor a crescut, oamenii vaccinați nu au risc să dezvolte cazuri severe. De asta trebuie să fim conștienți, de fapt. Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că așa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta”, a spus Mihăilă la Digi24.

Comments are closed.