Știri

Restricții noi în Capitală! Masca, obligatorie pe stradă

Pandemia continuă să ne dea bătăi de cap și valul al patrulea reprezintă cu adevărat o amenințare pentru noi. Autoritățile se tem că situația s-ar putea complica și numărul de infectări va crește, motiv pentru care au decis adoptarea de noi măsuri în Capitală. Acestea au ca scop prevenirea răspândirii virusului.

Noi măsuri în București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre noile restricții care vor fi luate în București, în contextul în care vor avea loc adunări mari, de 500 de persoane. Mai exact, Primăria Capitalei și Asociația ACCEPT au aprobat organizarea marșului Bucharest Pride.

Mai exact, evenimentul se va organiza sâmbătă, pe Calea Victoriei. Se pare că tradiția se respectă și anul acesta, dar cu un număr de maximum 500 de participanți, așa cum au anunțat oficialii printr-un comunicat. De altfel, s-a stabilit că, pe tot parcursul acestui eveniment, oamenii vor fi nevoiți să poarte masca de protecție, care să le astupe nasul și gura.

Spre deosebire de weekend-urile trecute, Calea Victoriei nu va mai fi transformată în zonă pietonală. Dacă în afară de participanții la marș ar mai fi prezente și alte persoane, distanțarea socială ar fi imposibilă și s-ar forma aglomerări mari. Din același motiv, primăria a refuzat inițial propunerea, dar mai apoi a reanalizat cererea participanților la marș.

“Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul Străzi deschise va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, precizează comunicatul.

Autoritățile cred că valul patru este irelevant

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre valul al patrulea de pandemie, mai ales de când Tulpina Delta a început să facă ravagii. Tulpina Delta este cea mai contagioasă variantă a coronavirusului, cu o transmitere de peste 60% față de celelalte variante, motiv pentru care toți oamenii sunt în alertă.

Cu toate acestea, Florin Cîțu spune că este irelevant valul al patrulea, atâta timp cât avem de parte noastră vaccinul. Cât despre aglomerația de pe litoral, spune că nu poate fi controlată, dar se bucură de faptul că oamenii profită din plin de turismul din țara noastră.

„Chiar sunt bucuros că românii se bucură de facilităţile pe care le are România în domeniul tutirstic. Asta iarnă România a fost una dinte singurele ţări din Europa care a avut deschis sezonul turistic şi am fost prima ţară care a relaxat condiţiile şi a avut şi vaccin la liber. Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie doar să ne vaccinăm”, a declarat Cîţu.

Comments are closed.