Magazin

Rețetă de chec aperitiv cu “tot ce găsești în frigider”

Chec aperitiv gustos, simplu și rapid de preparat. I se mai spune rețeta care se face cu – tot ce găsești în frigider tocmai pentru că nu este deloc costisitoare, ci dimpotrivă, se încropește foarte ușor. Checul aperitiv poate fi varianta ideală de gustare pe care o poți prepara rapid înainte de sosirea unui musafir care și-a anunțat prezența pe nepusă masă.

Rețetă de chec aperitiv

Pentru rețeta de chec aperitiv ai nevoie de: 6 ouă
200 g făină
200 g cașcaval
200 g șuncă
200 g Ciuperci
100 g măsline negre fără sâmburi
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper negru măcinat
1 bucată ardei gras roșu

Mod de preparare: Începeți prin a toca ingredientele în cuburi aproximativ egale. Puneți  ciupercile într-o tigaie fără ulei și le țineți pe foc până se evaporă apa din ele. Când devin moi și comestibile opriți focul.

Amestecați gălbenușurile cu cașcavalul ras, șunca, ardeii, măslinele și ciupercile răcite. Adăugați făina, praful de copt, sarea și piperul, amestecați bine cu o paletă.Separat bateți spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugați spuma de albușe puțin câte puțin în compoziția creată anterior. Amestecați încet până se încorporează tot albușul până obțineți o compoziție omogenă.

Cele mai ușoare rețete pentru studenți

Turnați compoziția în două tăvi de chec (dimensiunea 22 cm x 9 cm x 7 cm) tapetate cu hârtie, turnați compoziția de aluat până la maxim 3/4 din înălțimea tăvii și nivelați. Dați tăvile la cuptorul încins la 190°C, pentru 40 de minute.

Faceți testul cu scobitoarea și dacă mai trebuie, o mai lăsați 5-10 minute. Până este rumenă și apetisantă. Lăsați 10-15 minute să se răcorească înainte să îl scoateți din tava, apoi îl tăiați felii.

Checul aperitiv se mănâncă rece. Este un deliciu foarte la îndemână și nu necesită abilități deosebite din partea celei/celui care îl prepară. E atât de simplu încât poate fi preparat și de către un copil, dar care să fie supravegheat neapărat de un adult, care să îl ajute la partea de prăjit și de dat la cuptor.

Comments are closed.