Magazin

Rețetă de drob de la Paula Seling. Varianta vegană

Paula Seling a început să publice tot mai multe rețete interesante pe contul său de YouTube. Inedit este faptul că aceste bucate sunt vegane, adică bazate doar pe plante.

Paula Seling a decis să renunțe la produsele de origine animală în special pentru a fi mai sănătoasă. Cântăreața a spus că, pe lângă faptul că se simte bine, a reușit să slăbească datorită stilului noui alimentar.

„Neavând totuşi o dietă omnivoră cred că am anumite carenţe, ceea ce nu e neapărat un lucru bun. Ne asumăm (nr. ea şi soţul ei, Radu Bucura) decizia de a nu mânca deloc carne, doar din când în când peşte. A venit ca un fel de protest personal împotriva industriei cărnurilor şi a felului în care se tratează animale de consum”, a declarat Paula Seling la ”Dincolo de aparenţe”.

Paula Seling este mai sănătoasă de când mănâncă vegan

”Una dintre deciziile cele mai bune în ceea ce priveşte sănătatea mea a fost să renunţ la carne de orice fel şi, mai recent, la toate produsele de origine animală. Ma simt perfect, mănânc cruditaţi mai mult de 60% din mesele pe care le consum şi nu m-am simţit niciodată mai plină de energie. Nu e un proces uşor, dar m-a ajutat faptul că m-am obişnuit să mănânc o salată mare la fiecare masă. Iar documentarele „What the Health” şi „Forkes over Knives” precum şi cartea „Studiul China” , m-au făcut să înţeleg mai multe. M-am adresat unui nutriţionist care mi-a explicat, precum spune şi în documentar, ca ‘nevoia’ noastră de proteina animală este un mit şi că, în dieta omnivoră, de cele mai multe ori lipsesc fibrele, vitaminele, venite din plante. Omul modern consumă prea puţin plante şi prea mult carne, ouă, lapte”, a explicat Paula Seling pe pagina sa de Instagram

Rețetă de Drob recomandată de Paula Seling

”Am reînceput seria rețetelor vegane. Le găsiti pe canalul meu de YouTube. Pentru astăzi, drob de ciuperci. Dacă nu ați încercat până acum, poate preparați unul, de Paști. E foarte bun, credeți-mă pe cuvânt!”

Paula Seling a mărturisit că multă lume îi scrie să revină cu noi rețete vegane. Așadar, cântăreața s-a mobilizat și a prezentat o variantă de drob pentru Paște… vegan, fără carne.

Rețetă de drob vegan din ciuperci – ingrediente

Ingredintele recomandate de Paula Seling pe Youtube, pentru un drob vegan delicios.

500 grame ciuperci Pleurotus
500 grame ciuperci Champignon Albe
500 grame ciuperci Champignon Brune
3 cepe albe
3 legături de pătrunjel
3 legături de usturoi verde
3 legături de ceapă verde
3 legături de leurdă
3 cartofi
3 căpățâni de usturoi
1 cană de orez
1 cană de linte
1/2 cană de semințe de in măcinate
1 cană de miez de nucă măcinat
sare, condimente – boia dulce, piper, coriandru oregano


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Cum se prepară drobul vegan

Paula Seling recomandă în filmulețul de pe Youtube ca ciupercile să fie date pe răzătoare sau prin mașina de tocat, mai puțin pleurotus care se toacă la cuțit. Apoi călește ceapa tăiată cuburi în puțin ulei, adăugând la scurt timp și ciupercile. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Se lasă la călit ciupercile până scad. În același timp, se pune la fiert orezul. La o cană de ciuperci, Paula Seling recomandă 2 căni și jumătate de apă. Cât fierbe orezul, se adaugă lintea peste ciuperci. Lintea se spală bine, se ține la înmuiat peste noapte, apoi se amestecă bine cu mixerul, apoi se pune peste ciuperci.

Ceapa verde, usturoiul verde, leurda, mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt. Aceastea, împreună cu usturoi dat pe răzătoare se pun peste ciuperci. Se adaugă și orezul, dar și semințele de in și miezul de nucă.

Cei trei cartofi se dau pe răzătoare cruzi și se pun în drob. Se pun și celelalte condimente după gust și se verifică de sare și piper toată compoziția.

Se pune compoziția de drob în tăvi de chec cu hârtie de copt și deasupra se toarnă puțin ulei.

Se coace drobul la cuptor, verificând cu scobitoarea dacă este copt.

Cântăreața a mărturisit că această rețetă de drob vegan a fost mai apreciată pe mesele de sărbătoare din familia ei, chiar mai apreciată decât cea de drob clasic. Ce spuneți, încercați?

Sursa foto: Facebook Paula Seling

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.