Magazin

Rețeta de duminică: Negresa specială a lui Chef Sorin Bontea

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară, care se bucură de mare succes. Bucătăria românească este mai bogată de când s-a remarcat Bontea și rețetele lui diverse, de la cele mai simple, la cele mai complexe și interesante. Astăzi vă vom prezenta un preparat potrivit pentru ziua de duminică și anume celebra negresă a lui Bontea.

Negresa lui Bontea

Sorin Bontea a devenit celebru pentru talentul său la gătit și este o inspirație pentru multe gospodine. Pentru finalul acestei săptămâni, ne-am gândit să vă arătăm rețeta celebră de negresă a bucătarului, potrivită pentru ziua de duminică. Deși este un preparat bogat în ciocolată, este destul de răcoritor și se prepară rapid.

Sorin Bontea a explicat că desertul este unul simplu și rapid, pentru care nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente. Află de mai jos tot ce trebuie să faci pentru a pune pe masa de duminică un desert care va fi iubit instant de către toată familia.

Ingrediente negresă

  • 400 grame ciocolată neagră
  • 300 grame zahăr alb
  • 150 grame zahăr brun
  • 200 grame făină
  • 200 grame unt
  • 6 ouă
  • 50 grame cacao
  • Un praf de sare
  • Esență sau extract de vanilie

Cum se prepară negresa lui Bontea

Pentru început, se rupe ciocolata în bucăți mici, după care trebuie topită la bain-marie. După ce are textura potrivită, adăugați și încorporați untul. Amestecați totul bine, apoi lăsați amestecul la răcit la temperatura camerei.

Zahărul alb și zahărul brun se pun într-un bol, peste care se adaugă, unul câte unul, oăule. Amestecați continuu cu telul pentru ca amestecul să devină cremos și zahărul să se topească în totalitate. Nu uitați de praful de sare și de esența de vanilie, care se adaugă tot în această compoziție.

Mai apoi, peste crema din ou și zahăr se adaugă făina cernută și cacao. Peste această compoziție se adaugă ciocolata topită anterior, se amestecă bine totul și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Când negresa începe să se crape, asta înseamnă că este gata. O lăsați la răcit și apoi poate fi tăiată și savurată. Mai interesant, ea poate fi servită chiar și cu înghetață, pentru o aromă aparte.

Comments are closed.