Magazin

Rețetă de vin fiert. Cum se prepară cel mai bun vin fiert care se bea numai iarna

Vinul fiert este unul dintre cele mai bune băuturi cu care iubitorii de iarnă se delectează în această perioadă. Este gustos, se prepară foarte ușor, are o aromă incredibilă și se potrivește perfect într-un cadru alb, cu temperaturi scăzute, cu multă zăpadă și liniște. Dacă ai încercat o dată, cu siguranță ai revenit asupra acestei băuturi care, se spune, că face minuni împotriva răcelii.

Rețetă de vin fiert. Cea mai simplă și la îndemână rețetă de vin fiert

Dacă vrei să prepari un vin fiert cum găsești în stațiunile de la munte, să știi că poți să faci asta chiar în confortul casei tale. Nu ai nevoie de multe ingredinte, iar rezultatul nu poate fi decât fabulos.

În primul rând, după preferință, poți folosi un vin alb sau un vin roșu. Este important să fie cat mai natural și nu neapărat unul scump. Se spune că cel mai bun vin pentru fiert este cel demisec, deoarece vinurile dulci pot prinde un gust neplăcut în timpul fierberii.

Vinul nu trebuie clocotit, ci doar încălzit. Nu trebuie să se depășească temperatura de 80 de grade Celsius, altfel se va evapora tot alcoolul. De asemenea, la temperaturi mai mari se alterează gustul condimentelor. Încercați să nu puneți deloc zahăr, pentru a nu schimba aroma vinului.

După ce vinul s-a încălzit bine, puteți adăuga condimentele: scorțișoară sfărămițată sau întreagă sub formă de bețișoare, coajă de portocală, mere, nucșoară, piper, cardamon, anason, piper iute.

Nu folosiți mai mult de trei condimente pentru că astfel vinul poate căpăta un gust puternic și neplăcut.

În primul rând trebuie să adăugați condimentele uscate, apoi fructele (merele, portocalele). Le puneți cu doar 3 minte înainte de a lua vinul de pe foc. Nu puneți scorțișoară praf pentru că veți strica si gustul și aspectul vinului.

Combinații de condimente pentru vinul fiert

Iată câteva combinații de condimente pentru vinul fiert:

– scorțișoară, cuișoare și coajă de portocală;

– scorțișoară, coajă de portocală și câteva felii de mere;

– scorțișoară, măr și anason;

– scorțișoară, piper și cuișoare;

Comments are closed.