Magazin

Rețetă rapidă de cartofi crocanți cu parmezan

Una dintre cele mai rapide rețete pe car ele poți repara când ești în pană de idei, sunt cartofii crocanți cu parmezan: aboslut delicioși și foarte ușor de preparat. Vor deveni în scurt timp felul tău de mâncare favorit, așa că ai face bine să îți notezi rețeta. Sunt foarte buni de preparat când ai chef de o gustare, sau când ai musafiri pe care dorești să îi servești cu ceva inedit.

Iată cum prepari rețeta rapidă de cartofi crocanți

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 400g cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri de parmezan
  • sare
  • piper
  • usturoi măcinat
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

Cuptorul se încinge la cea mai înaltă treaptă. Apoi se pregătesc cartofii: se spală și se curăță de coajă, apoi se taie felii de grosime medie. Este recomandat să cauți cartofi de mărime mare, însă nu este absolut necesar.

Se pregătește tava de copt, în care se așează o hartie specială pentru copt.

Într-un bol se amestecă feliile de cartofi cu uleiul de măsline, parmzanul, sarea, piperul, usturoiul și pătrunjelul verde tocat. Este important să te asiguri că amestecul de condimente va ajunge pe toți cartofii, pentru ca aceștia să fie pătrunși bine de toate aromele în timpul coacerii.

Se așează apoi feliile de cartofi în tava de copt, într-un singur strat. Se bagă tava la cuptor și se lasă timp de 15 minute. după acest interval se scot cartofii, se întorc pe cealaltă parte și se presară cu încă o lingură de parmezan dat prin răzătoare.

Se mai lasă cartofii la cuptor pentru încă 15 minute, sau până când sunt perfect copți pe ambele părți. Îi poți încerca cu o furculiță. Se scot apoi și se lasă la răcit. Îi poți servi cu orice fel de sos, cu salata, sau chiar pe post de garnitură alături de o friptură suculentă.

Poftă bună!

1 Comment

  1. […] Citește și: Rețetă rapidă de cartofi crocanți cu parmezan […]

Comments are closed.