Magazin

Rețetă specială de post. Preparat simplu și gustos de la chef Scărlătescu

Mai sunt mai bine de două săptămâni de post, în care nu avem voie să consumăm carne, lactate sau ouă. Mulți dintre noi poate deja nu mai avem idei, nu știm ce să mai gătim, așa că ne-ar prinde bine câteva sugestii. Chef Florin Scărlătescu ne propune o rețetă interesantă, tocmai potrivită pentru această perioadă.

Rețeta de paste a lui chef Scărlătescu

Postul este o perioadă destul de grea, in care trebuie să fim foarte atenți la ceea ce mâncăm. Chiar dacă rămânem în până de idei, putem apela la ajutorul Internetului, unde găsim tot felul de Rețete de la alți oameni care postesc sau chiar de la cei mai cunoscuți bucătari.

Așadar, chef Cătălin Scărlătescu vă recomnadă o rețetă simplă dar delicioasă de paste cu pesto de busuioc și rucola, care nu necesită mult timp de gătire. Este un preparat gustos și deloc costisitor.

Ingrediente paste cu pesto de busuioc și rucola

– 1 kg de paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce)
– busuioc proaspăt
– rucola
– ulei de măsline
– muguri de pin
– sare și piper

Asigurați-vă că pastele pe care le folosiți sunt fără ou. Pentru început, pastele se fierb în trei litri de apă cu sare. Mai apoi, taie fin busuiocul proaspăt și rucola, iar apoi așază-le în blender alături de aproximativ 200 ml de ulei de măsline extravirgin.

Prăjește apoi mugurii de pin, iar jumătate din cantitate pune-o în blender. Pastele fierte se amestecă foarte bine într-un bol cu sosul pesto, apoi se presară pe deasupra mugurii de pin rămași. Sare și piper se pun după gust, precum și alte condimente.

Chef Scărlătescu ne recomandă ca toate Ingredientele pe care le folosim să fie proaspete și să ne asigurăm că toate sunt de post, pentru a nu ne strica regimul. Există multe preparate, o mulțime de alimente care înlocuiesc fără probleme carnea, ouăle sau laptele.

Comments are closed.