Știri

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Primele note sunt afișate aici

Elevii de clasa aVIII-a au susținut Evaluarea Națională săptămâna trecută, iar acum așteaptă cu nerăbdare notele. Acestea vor fi afișate în cursul zilei de astăzi, iar noi ne vom asigura că le Îmi pune la dispoziție imediat ce acestea sunt disponibile.

Note Evaluarea Națională

S-au terminat examenele în România, atât pentru cei de clasa aVIII-a, dar și pentru cei din ultimul an de liceu. Rezultatele la Evaluare Națională vor fi publicate în format anonimizat astăzi, pe edu.ro. Ora stabilită este 14.00, dar acestea pot fi publicate mai devreme sau chiar mai târziu.

Vezi și: Evaluarea Națională a stârnit controverse în toată țara. Cum a reacționat Tudor Chirilă când a văzut subiectele

Elevii trebuie să fie atenți, să nu rateze momentul clar când vor fi publicate notele. Fiecare candidat a primit deja un cod special când a susținut prima probă, iar pe baza acestuia va verifica ce punctaj a obținut la cele două examene.

Tabelul de pe edu.ro conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”,„nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”, ceea ce înseamnă că pe baza acesteia te vei ghida pentru intrarea la liceu. Aceasta contează în proporție de 80%, iar media din timpul școlii gimnaziale, doar 20%.

Cei nemulțumiți de notele primite la Evaluare pot face contestații imediat după primirea rezultatelor. Dacă rezultatele sunt publicate la ora 14.00, contestațiile încep la ora 16:00 și pot fi depuse până la 19:00. Acestea pot fi făcute atât online, dar și la anumite scoli. Cei responsabili trebuie să îi informeze pe oameni că notele se pot modifica și pot fie să crească, fie să scadă.

Anul trecut, 78,8% dintre elevii care au participat au obținut medii mai mari sau egale cu 5, iar rata a fost mai mare decât în anul 2020. Dintre aceștia, 120 au obținut nota 10 la ambele probe, ceea ce este cu adevărat o performanță.

Comments are closed.