Știri

Rezultate Evaluarea Națională. Află ce notă ai obținut la ambele probe. Rezultatele edu.ro

Evaluarea Națională a fost primul examen susținut anul acesta, urmată acum se Bacalaureat. Marți, 29 iunie, rezultatele la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației. Astfel, fiecare elev va putea afla ce rezultate a obținut la fiecare probă, pe baza codului unic pe care la primit la examen.

Rezultate pe județe la Evaluarea Națională

Elevii care au ssusținut probele Evaluării Naționale 2021 pot afla rezultatele de la ambele probe marți, 29 iunie, începând cu ora 14.00. Tot ce trebuie să faci este să intri pe platforma online lansată de către Ministerul Educației. Accesarea acestei platforme se poate face direct, la adresa evaluare.edu.ro  sau de pe site-ul propriu-zis al Ministerului Educației, edu.ro, în secțiunea dedicată Evaluării.

Imediat ce se publică rezultatele, apare și o hartă cu toate județele din țară. Astfel, pentru o căutare mai rapidă, alege județul în care ai susținut examenul. apare lista tuturor candidaților din județul respectiv, ordonați după medie. Tabelul cuprinde și notele pentru fiecare materie în parte.

Note secrete la Evaluarea Națională

La fel ca anul trecut, notele de la Evaluarea Națională pot fi aflate doar de către elev. Spre deosebire de edițiile anterioare, nu mai apare numele fiecărui candidat, ci doar un cod unic, primit la examen și cunoscut doar de către elev. Astfel, prin introducerea acelui cod va putea afla ce note a obținut la ambele probe.

„Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de Evaluare Națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Evaluare Națională care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/„eliminat din examen”, după caz”, prevede metodologia examenului aprobată de către Ministerul Educației.

Poți afla notele și de la unitatea de învățământ de la care provii. Acestea vor fi afișate tot în mod secret, pe baza codului unic.

Evaluarea Națională a avut loc anul acesta la 21 iunie la Limba și Literatura Română, respectiv 23 iunie la Matematică. Deși este pandemie, examenul a fost susținut în regim fizic, ca anul trecut, și adaptat condițiilor. Astfel, s-au respectat reguli stricte precum distanțarea fizică sau purtarea măștii de protecție.

Comments are closed.