Media

Rihanna, cea mai bogată cântăreață din lume. Din ce a făcut cei mai mulți bani

Este oficial! Rihanna a devenit miliardară și este cea mai bogată cântăreață din lume și a doua cea mai bogată femeie din showbiz, după jurnalista Oprah Winfrey. Anunțul a fost făcut de către Forbes care spune că Rihanna a reușit, la doar 33 de ani, să aibă o avere de 1,7 miliarde de dolari din afacerile cu lenjerie intimă, cosmetice și muzică.

Rihanna a intrat în topul miliardarilor

Cântăreața este a doua cea mai bogată femeie din showbiz, după Oprah Winfrey care are o avere de 2,7 miliarde de dolari, cu 1 miliard mai mult decât Rihanna. Artista a făcut mai mulți bani din afaceri, decât din cariera muzicală.

Cea mai mare parte din avere, mai exact 1,4 miliarde de dolari, a fost strânsă din afacerea Fenty Beauty, unde cântăreața deține 50% din companie.

Fenty Beauty este o afacere pe care Rihanna, al cărei nume real este Robyn Fenty, a lansat-o în parteneriat cu Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), în anul 2017.

Rihanna a lansat 40 de nuanțe de font de ten diferite, ceea ce nu a mai făcut niciun brand până atunci. Ulterior, mărcile rivale și-au extins gama de nuanțe pentru produse de machiaj.

Potrivit LVMH, linia de cosmetice a adus, în primul an de la lansare, venituri de peste 550 de milioane de dolari.

Afacerea cu care Rihanna a dat greș

De menționat este că nu toate afacerile Rihannei au funcționat și i-au adus bani în conturi. Cântăreața a renunțat la linia de haine care îi poartă semnătura și care este în colaborare cu un conglomerat francez din industria bunurilor de lux.

Se pare că vânzările au avut rezultate slabe, asta cu toate că Rihanna a declarat că a fost implicată 100% în procesul de creație și de fabricare a hainelor.

Cu toate astea, vedeta nu a fost afectată, drept dovadă iată că a intrat în topul miliardarilor din întreaga lume. Cea mai mare parte din avere vine din afacerea cu produse cosmetice, iar restul averii de 3 miliarde provine din afacerea cu lenjerie intimă și din muzică.

Notorietatea și-a capătat-o prin muzică. Rihanna a scos șase albume muzicale, a primit patru nominalizări la gala premiilor MTV Video Music Awards 2007, câștigând trofeul la categoriile „Cântecul monstru al anului” și „Videoclipul anului”.

Primul său premiu Grammy a fost obținut la Cea mai bună colaborare în stil rap.

Comments are closed.