Știri

România, din nou cutremurată! Unde s-a simțit cel mai tare seismul

România a fost marcată de multe cutremure în ultima perioadă. O mulțime de seisme au avut loc în țara noastră, care mai de care mai puternic. Aflăm acum că noaptea trecută am mai avut parte de un astfel de eveniment, resimțit în mai multe zone.

Cutremur în România

Un seism de suprafață, ce s-a produs în Dobrogea, a zguduit România noaptea trecută. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul a avut loc la ora 01:04, la o adâncime de 5 kilometri și nu a provocat pagube mari nicăieri.

Vezi și: Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul: unde este pericol de cutremur în România

Seismul a avut 2.9 grade și s-a produs în apropierea mai multe orașe oraşe: 56km NE de Constanta, 102km SE de Braila, 113km SE de Galati, 177km NE de Varna, 225km E de Bucuresti, 233km E de Ploiesti, 247km SV de Odessa, 250km S de Tiraspol, 252km E de Ruse, 263km S de Chisinau.

Seismologii spun că acest cutremur s-a resimțit în mai multe zone, dar nicăieri nu au avut loc evenimente neplăcute. Totuși, specialiștii spun că momentan nu aven motive de îngrijorare, pentru că nu va avea loc curând un seism mare.

Când lovește în România un cutremur mare

Încă de la începutul lunii iulie, un număr de 15 cutremure au fost înregistrate pe teritoriul țării noastre, majoritatea îi zona Vrancea. Cu toții ne așteptăm acum și la un seism de proporții, care să provoace pagube mari.

Directorul Institutului Național de Fizică a Pământului a vorbit despre posibilitatea unui cutremur devastator pe teritoriul României. Astfel, un asa eveniment ar putea lovi peste 10-13 ani. Nimic nu este sigur, dar cel puțin o perioadă lungă de timp de acum înainte nu trebuie să ne facem griji.

“Eu știu că ultimul care a fost la Gorj, acum 7-8 ani a ținut aproape 4-5 zile. Ştiu că a fost lume care li s-au dărâmat casele, case noi chiar făcute, aproape de Cărbunești.  La magnitudinea acestui cutremur nu se pune problema, decât dacă cumva, construcţia este făcută prost.

Acestea sunt cutremure locale şi aici nu au fost efecte ale cutremurelor din Vrancea, pentru că cutremurele vrâncene mari sunt la mare adâncime. Vrancea poate fi în pericol, mult mai târziu. Nu acum, în jur de 10-13 ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Comments are closed.