Știri

România, lovită de un nou cutremur! Cât de puternic a fost seismul

Anunț de ultimă oră de la specialiști! Un nou cutremur a lovit România în urmă cu aproximativ o oră. Din primele informații, acesta nu a provocat pagube și nicio persoană nu a fost rănită. S-a resimțit în mai multe orașe din țară.

Cutremur în România

Aflăm de la specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) că un nou seism a fost înregistrat la noi în țară. Din primele informații, nu a fost vorba de un seism puternic, ci unul cu magnitudinea 2.4 grade, la adâncimea de 20 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe, unde s-a resimțit ușor: 87 km V de Brăila, 89 km V de Galați, 90 km NE de Ploiești, 103 km E de Brașov, 122 km S de Bacău, 130 km NE de București, 174 km NE de Pitești, 193 km N de Ruse, 196 km S de Iași și 197 km NV de Constanța.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

În ultima perioadă, România a fost lovită de mai multe cutremure. De la începutul noului an au fost înregistrate foarte multe seisme mici și medii, lucru de care specialiștii sunt destul de îngrijorați. Sunt efectuate studii în acest sens, iar cei responsabili ne informează de fiecare dată când află ceva important.

Se vorbește acum despre un mare seism care ar avea loc în anii următori. Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu a lămurit situația, explicând că un astfel de fenomen ar putea avea loc în jurul anului 2030. Acesta ar putea fi un cutremur catastrofal, de peste 7 grade, care va provoca pagube mari.

Totuși, nu se știe de pe acum ce se va întâmpla exact, pentru că desfășurarea unui cutremur și urmările acestuia depinde de mai mulți factori precum ora, anotimpul, locația, epicentrul cutremurului. Cert este că trebuie să fim pregătiți, având în vedere că ne-am mai confruntat cu cutremurul din 1977, care a provocat daune mari.

Comments are closed.