Știri

România, lovită de un nou cutremur! Cât de puternic a fost seismul

În ultima perioadă, România a fost lovită de mai multe cutremure. Încă de la începutul anului au avut loc o mulțime de seisme de diferite magnitudini. Ultimul a fost înregistrat chiar în această dimineață, despre care s-au aflat deja primele informații.

Cutremur în România

Un nou cutremur a avut loc în România, în această dimineață, după ce au fost inregistrate o mulțime de la începutul anului. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul de astăzi s-a produs în zona Vrancea, Buzău.

Din primele informații aflăm că seismul nu a fost unul puternic și nu a provocat pagube. Mai exact, a înregistrat o magnitudine de 3.3 și s-a produs la adâncimea de 103km, în jurul orei 02:18:50 (ora locală a României).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brasov, 73km NE de Ploiesti, 117km V de Braila, 119km V de Galati, 121km S de Bacau, 124km N de Bucuresti, 149km NE de Pitesti, 187km E de Sibiu, 189km N de Ruse, 201km SV de Iasi, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Chiar dacă a fost un seism slab, s-a simțit serios în unele orașe.

Ce faci în caz de cutremur

Este important să știm cum să acționăm în caz de cutremur. Cel mai bine este să ne menținem cumpătul și să nu ne panicăm, pentru că nu vom mai ști cum să reacționăm.

Dacă sunteți afară rămâneți departe de clădiri, feriți-vă de tencuieli, cărămizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, care de obicei se pot prăbuși în stradă. Dacă sunteți în casă, stați aproape de pereți stabili, sub o grindă, sub un birou sau o masă.

Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, ci doar pregătiți-vă pentru a ieși afară când se termină totul. Nu ieșiți în stradă, stați pe loc până la finalul seismului.

Comments are closed.