Știri

România, lovită de un val de aer rece. Au căzut deja primii fulgi de zăpadă

Vremea s-a schimbat complet în țara noastră. De la o toamnă călduroasă, cu temperaturi de peste 30 de grade celsius, am ajuns la o vreme extrem de mohorâtă în toată țara. Se pare că România a fost lovită de un val de căldură extrem de rece, care a scăzut temperaturile în majoritatea regiunilor din țară. Vezi ce ne așteaptă în următoarele zile.

Se strică vremea în toată România

Vremea merge din rău în mai rău la noi în țară, după o perioadă extrem de călduroasă și o atmosferă plăcută. Agenția Națională de Meteorologie trage un semnal de alarmă pentru toți românii și îi pregătește pentru ce va urma în următoarea perioadă. Se pare că vremea se va schimba radical și vom avea parte de temperaturi extrem de scăzute.

Astfel, în Capitală vor fi temperaturi și de 11-12 grade, dar și ploi extrem de puternice, ca în majoritatea zonelor din România. Raportat la toată țara, temperaturile maxime nu vor depăși 18 grade, iar ploile vor continua și ele cel puțin până joi.

De miercuri va fi mai rău, anunță ANM. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei vor fi temperaturi de maximum 16 grade, iar noaptea între 5-8 grade celsius.

 „Cel puțin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest și centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi și cu 10 grade mai mici față de mediile multianuale,” a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Apar primele ninsori

În zona vârfului Coștila din Bucegi, aflată 2.500 de metrii, au fost înregistrate 0 grade celsius și au căzut primii fulgi de zăpadă din acest an încă de zilele trecute, dar se pare că fulguielile nu se opresc aici.

Meteorologii spun că la munte există posibilitatea de ninsori în următoarele două zile, doar că nu se va așterne un strat de zăpadă încă. Ieri, 21 septembrie, turiștii au avut parte de fulguieli la Bâlea Lac. Temperaturile scad brusc, motiv pentru care ninsorile în adevăratul sens al cuvântului vor veni mai repede decât ne așteptăm.

Totuși, vremea  se va mai schimba de joi. Frigul începe să se mai domolească din această zi, dar tot nu vom ajunge la temperaturile din zilele trecute. Termometrele vor indica până la 18 grade ziua, spre deosebire de acum, când înregistrează și temperaturi de 10 grade celsius.

Totuși ceața va fi și ea prezentă, mai ales dimineața și spre prânz. În timpul serii, valorile termice vor ajunge la cel mult 8 grade, anunță meteorologii și se vor resimți chiar mai puține.

Comments are closed.