Știri

România se topește în continuare. Nu scăpăm de caniculă luna aceasta. Află cum te poți proteja

În ultima vreme am avut parte de temperaturi extrem de ridicate. Chiar dacă am avut parte de câteva ploi slabe și câteva zile de răcoare, se pare că nu scăpăm de caniculă și temperaturile extrem de ridicate cu care ne confruntăm deja de ceva timp.

Canicula continuă în toată țara

Temperaturile pare că o iau razna în toată țara și nu sunt semne că ar reveni la normal prea curând. Meteorologii anunță pentru zilele următoare peste 40 de grade Celsius, însă în bătaia directă a razelor soarelui, temperatura resimțită poate fi și cu 10 grade Celsius mai mare.

Meteorologul Elena Cordoneanu a vorbit despre inundațiile din Europa, care au făcut ravagii în multe state, inclusiv în România. Specialistul spune că nu am scăpat de caniculă, chiar dacă zilele acestea mai putem „respira” un pic și temperaturile au fost ceva mai scăpate.

Meteorologul a precizat că la începutul săptămânii viitoare vom simți o creștere a temperaturii destul de mare, iar termometrele vor indica chiar și peste 40 de grade. În plus, nu vom mai avea parte de fenomene extreme, cel puțin până duminica viitoare.

„Mai avem două-trei zile de vreme agreabilă, din punct de vedere termic, în care maximele se vor opri la 32 de grade Celsius, în Lunca Dunării. Duminică, deja se va simți că începe se încălzească. Vor fi chiar 34 de grade, prin sudul Olteniei. Săptămâna viitoare o să vorbim din nou de disconfort termic și caniculă, în vestul și în sudul țării’’, a explicat meteorologul, Realitatea PLUS.

Cum ne protejăm de caniculă

Pe timp de caniculă este foarte important să fim atenți la ce facem, pentru a suporta mai ușor temperaturile extrem de ridicate. Astfel, cel mai important este să ne hidratăm și să mâncăm corespunzător. Trebuie să optăm pentru mâncarea ușoară, fără grăsimi și acizi nesănătoși, bogată în vitamine.

De altfel, rămâneţi în casă şi limitaţi expunerea la soare. Ideal ar fi să vă petreceți cea mai mare parte a zilelor călduroase în clădiri publice precum biblioteci, şcoli, teatre, centre comerciale, unde este mai răcoare.

Este foarte important să luăm suplimente în această perioadă, mai exact magneziu şi potasiu. Specialiştii spun că atât cei care au probleme cu inima, cât şi cei sănătoşi să consume alimente bogate în magneziu şi potasiu, deoarece lipsa acestor două minerale poate duce la tulburări cardiace.

Comments are closed.