Știri

UPDATE: E oficial! Nicolae Ciucă este noul premier desemnat

UPDATE: În urma ședinței de la ora 12.00, s-a stabilit care este noul premier desemnat. Astfel, președintele Klaus Iohannis a stabilit că, în urma majorității formate în Parlament, care a propus un nume de premier, a acceptat și a stabilit că noul premier desemnat este Nicolae Ciucă.

Astfel, Nicolae Ciucă susține că a discutat cu restul echipei și a stabilit că trebuie să se constituie o coaliție solidă în Parlament, cu ajutorul căreia să poată realiza un Guvern care să asigure stabilitatea țării.

În ultima perioadă, la noi în țară se vorbește tot mai mult despre alegerea noului premier. Astăzi, 22 noiembrie, este ziua decisivă pentru români, pentru că va fi anunțat numele noului premier și va fi desemnat noul Guvern. Află care este preferatul partidelor și când aflăm noul șef al Executivului.

Noul premier al României

PNL-PSD și UDMR merg luni împreună la consultările de la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. Nu se cunoaște exact numele favoritului, dar se pare că majoritatea informațiilor în au în prim-plan pe Nicolae Ciucă. PSD și PNL au căzut deja la o înțelegere și au ales o guvernare prin rotație, dar abia astăzi va fi ales favoritul partidelor. Președintele este și el de acord cu propunerea celor două partide, având în vedere că l-a mai desemnat pe Nicolae Ciucă premier și pe 21 octombrie.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat înainte de ședința cu social-democrații că le va propune colegilor ambele variante privind partidul care va avea primul premier, precum și care sunt condițiile și ce negocieri au avut loc în acest sens.

Orban nu susține înțelegerea

Ludovic Orban a ajuns și el la Vila Lac pentru a participa la şedinţa ce are loc în scopul alegerii noului premier. Fostul președinte PNL a spus că va vota împotriva guvernării cu PSD, pe motiv că PSD își dorește să aibă premier în timpul alegerilor parlamentare.

„Astea au fost negocieri fără mandat, a fost o bătaie de joc față de BNP-uri, BEX-uri. Nu au avut mandat, au mințit. Această înțelegere cu PSD presupune că PSD va avea premierul în perioada alegerilor parlamentare. Unde este victoria, dacă dai premierul PSD înaintea alegerilor?”, a declarat Ludovic Orban, luni.

Încă de duminică, Nicolae Ciucă a precizat că merg cu o propunere unică de premier, dar nu a precizat un nume exact. Marcel Ciolacu a asigurat că, până joi, România va avea noul premier și situația se va stabiliza.

Comments are closed.